Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Βoηθα Παναγιά! Με τα ελληνοτουρκικά στο προσκήνιο περνούν αβέρτα "πραγματάκια" στην Βουλή




Στην Βουλή περνάνε...αβέρτα διάφορα νομοσχέδια που ουδείς μαθαίνει τι περιλαμβάνουν στα ψιλά γράμματα ή στις τροπολογίες

Έχει στραφεί όλη επικαιρότητα στα ελληνοτουρκικά, έχει..."βομβαρδιστεί" η κοινωνία από τις απειλές του Ερντογάν, του Ακαρ, του Τσαβούσογλου και άλλων αξιωματούχων και αναλυτών της γείτονος και τελικά ποιος βολεύεται;

Εξαφανίστηκαν και τα ρεπορτάζ για τις υποκλοπές, για την ενέργεια, για την ακρίβεια. Και στην Βουλή περνάνε...αβέρτα διάφορα νομοσχέδια που ουδείς μαθαίνει τι περιλαμβάνουν στα ψιλά γράμματα ή στις τροπολογίες.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες:

-Με τις ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του ΠΑΣΟΚ «πέρασε» από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την θεσμική αναβάθμιση του κλάδου των τεχνολόγων ακτινολογίας και ακτινοθεραπείας και τη χρονική επέκταση ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας. Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Κατατέθηκαν 3 τροπολογίες από το ΠΑΣΟΚ για ΕΥΠ, ΑΔΑΕ και άρση απορρήτου.




-Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις». Σε αυτό περιλαμβάνονται και διατάξεις για το απεργιακό δικαίωμα!! Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, "παρών" δήλωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Δεκτή έγινε, επίσης, κατά πλειοψηφία, τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού για θέματα εκμετάλλευσης μαρίνων, δραστηριότητας τουριστικών λιμένων, κά.

Και έρχονται ακόμη: νομοσχέδιο για τίτλους σε καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου, νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, νομοσχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και που είσαι ακόμη!

Προφανώς και υπάρχει θέμα με την Τουρκία, προφανώς και δεχόμαστε απειλές, αλλά κάποιοι στην κυβέρνηση κατά πως φαίνεται έχουν κάνει την κρίση ευκαιρία και θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα ξέρουμε τι μας γίνεται.

Όσο για την αντιπολίτευση... Ύπνον έλαφρύν και όνειρα ασκανδάλιστα...

Αυτήν την στιγμή διεξάγεται η κοινοβουλευτική διαδικασία του ελέγχου δια τω νερωτήσεων με θέματα που αφορούν την Παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου