Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Έρευνα σοκ με αξιολόγηση από κριτές δείχνει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των εφήβων με μυοπερικαρδίτιδα σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19! (βίντεο)




Μια νέα έρευνα από ομοτίμους (δηλαδή με αξιολόγηση από ισότιμους κριτές) δείχνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των εφήβων με μυοπερικαρδίτιδα σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19, Αυτό εγείρει επιπλέον ανησυχίες για καρδιακές ανωμαλίες απο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στις 25 Μαρτίου στο Journal of Pediatrics, αμφισβητούν τη θέση των υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που ισχυρίζονται ότι η καρδιακή φλεγμονή που σχετίζεται με τα εμβόλια mRNA Pfizer και Moderna είναι «ήπια».

Ερευνητές στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σιάτλ εξέτασαν περιπτώσεις ασθενών ηλικίας κάτω των 18 ετών με πόνο στο στήθος και αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ορού μεταξύ 1ης Απριλίου 2021 και 7 Ιανουαρίου 2022, εντός μίας εβδομάδας από τη λήψη δεύτερης δόσης του εμβόλιου της Pfizer.

Σύμφωνα με τη μελέτη, «Η παρουσία του LGE είναι δείκτης καρδιακής βλάβης και ίνωσης και έχει συσχετιστεί έντονα με χειρότερη πρόγνωση σε ασθενείς με κλασική οξεία μυοκαρδίτιδα».

Σε μια μετα-ανάλυση οκτώ μελετητών, η LGE βρέθηκε ότι είναι ένας προγνωστικός παράγοντας θανάτου από όλες τις αιτίες, καρδιαγγειακού θανάτου, καρδιακής μεταμόσχευσης, επανεισαγωγής στο νοσοκομείο, υποτροπιάζουσας οξείας μυοκαρδίτιδας και απαίτησης για μηχανική υποστήριξη του κυκλοφορικού.

Ομοίως, απο μια μετα-ανάλυση 11 μελετών βρήκαν ότι «η παρουσία και η έκταση της LGE είναι ένας σημαντικός προγνωστικός παράγοντας ανεπιθύμητων καρδιακών περιπτώσεων».

Οι ερευνητές είπαν ότι ενώ τα συμπτώματα «ήταν παροδικά και οι περισσότεροι ασθενείς φαινόταν να ανταποκρίνονται στη θεραπεία», η ανάλυση έδειξε «εμμονή μη φυσιολογικών ευρημάτων».

Τα αποτελέσματα «εγείρουν ανησυχίες για πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», έγραψαν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι σκοπεύουν να επαναλάβουν την απεικόνιση ένα χρόνο μετά το εμβόλιο για να αξιολογήσουν εάν οι ανωμαλίες έχουν επιλυθεί.

«Η δημοσίευση παρέχει περισσότερες αποδείξεις ότι η μυοκαρδίτιδα σε εφήβους που προκύπτει από τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Δρ Madhava Setty, ανώτερος επιστημονικός συντάκτης του The Defender .

«Όλοι οι ασθενείς είχαν σημαντικά αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ορού ενδεικτικό καρδιακής βλάβης. Και η LGE, η οποία είναι ενδεικτικό της κακής κατάστασης, ήταν παρούσα σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των παιδιών».

Η μελέτη ανέφερε, «Όλοι οι ασθενείς είχαν αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ορού (μέση τιμή 9,15 ng/mL, εύρος 0,65-18,5, φυσιολογική < 0,05 ng/mL).»

«Αυτοί οι νεαροί ασθενείς είχαν ένα διάμεσο επίπεδο τροπονίνης 9,15 — 20 φορές περισσότερο από τα επίπεδα που βρέθηκαν σε άτομα που έπασχαν από καρδιακή προσβολή», είπε ο Setty.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Δρ Marty Makary , χειρουργός και ερευνητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έγραψε στο Twitter «Το CDC έχει καθήκον απέναντι στον πολίτη να μελετήσει αυστηρά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από το εμβόλιο».

Ο Δρ Anish Koka, καρδιολόγος, δήλωσε στους The Epoch Times ότι η μελέτη υποδηλώνει ότι το 60% έως το 70% των εφήβων που παθαίνουν μυοκαρδίτιδα από εμβόλιο για τον COVID μπορεί να έχουν μια ουλή στην καρδιά τους που δε θα φύγει ποτέ.

«Σίγουρα, τα παιδιά που είχαν αρκετά έντονους πόνους στο στήθος ώστε να αξίζουν να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, πρέπει τουλάχιστον να βεβαιωθούν ότι θα υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία παρακολούθησης», είπε, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα «θα πρέπει να έχουν σαφείς επιπτώσεις στη συζήτηση γύρω από τα εμβόλια, ειδικά για άντρες έφηβους υψηλού κινδύνου… και σίγουρα για την κυκλοφορία των εμβολίων».

Και τα δύο εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID έχουν συνδεθεί με διάφορες μορφές καρδιακής φλεγμονής , συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας.

Η μυοκαρδίτιδα, ή φλεγμονή της καρδιάς, είναι μια σοβαρή ασθένεια που συντομεύει τη ζωή . Ήταν ουσιαστικά άγνωστο στις ηλικίες των νεαρών παιδιών μέχρι να γίνει μια αναγνωρισμένη παρενέργεια των εμβολίων mRNA COVID, ειδικά σε αγόρια και νεαρούς άνδρες.

Η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή του περικαρδίου, μια δομή που μοιάζει με σάκο με δύο στρώματα ιστού που περιβάλλει την καρδιά για να τη συγκρατεί στη θέση της και να τη βοηθά να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το CDC, η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο είναι οι άνδρες ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι έχουν αναφέρει ποσοστά 69 ανά εκατομμύριο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον COVID, ο αριθμός αυτό σύμφωνα με την αξιολογημένη έρευνα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη σοκ ο dr. Marty Makary, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins

.



Πηγή anazitiseis.gr

Μετάφραση Κλαίρη Πολενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου