Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσική τηλεόραση: Ο πυρηνικός πόλεμος είναι «ήδη δεδομένος» – Σχέδια έκτακτης ανάγκης στη Δύση

Η αντίστροφη μέτρηση για την χρήση πυρηνικών στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει. Δυτικές πρωτεύουσες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης με την Ρωσία να πολλαπλασιάζει τις απειλές δείχνοντας πως βρίσκεται πολύ κοντά στο “σημείο μηδέν”.

Στις ΗΠΑ επικρατεί αναταραχή. Οι Αμερικανοί έχουν προχωρήσει σε μπαράζ δηλώσεων, προειδοποιήσεων και απειλών προκειμένου να αποτρέψουν την Ρωσία από μια πυρηνική κλιμακωση. Παράλληλα οι δορυφόροι σκανάρουν επί 24ωρη βάση τις κινήσεις της Ρωσίας και ψάχνουν για σημάδια μετακίνησης πυρηνικών κεφαλών και τοποθέτησης τους σε πλατφόρμες.

Αμερικανικές πηγές μιλούν για αλλαγή του επιπέδου πυρηνικής ετοιμότητας της χώρας σε DEFCON 3.

Η διαβάθμιση της Defense readiness condition (DEFCON) είναι: 1 ) Πυρηνικός η συμβατικός πόλεμος 2) Ένα βήμα πριν τον πόλεμο, 3) Αυξημένη ετοιμότητα Μονάδων, 4) Επαγρύπνηση και αύξηση μέτρων ασφαλείας και παρακολούθησης 5) Κανονική κατάσταση ετοιμότητας.

Προηγήθηκαν πυρηνικές απειλές από τον ίδιο τον Β.Πούτιν, τον Σ.Λαβρόφ, τον Ν.Πεσκόφ και άλλους Ρώσους αξιωματούχους ενώ πριν λίγες ώρες η ρωσική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε στους τηλεθεατές ότι ένας πυρηνικός πόλεμος ίσως είναι ήδη δεδομένος!

Δεδομένος ο πυρηνικός πόλεμος

Οι παρουσιαστές και οι καλεσμένοι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης έχουν προειδοποιήσει τη Δύση ότι αν νιώσουν ότι η Ρωσία σπρωχτεί σε μια γωνία, τότε θα εξασφαλίσει ότι «όλοι θα καταστραφούν».

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Igor Korotchenko και η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης Olga Skabeeva συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα εάν αισθανθεί ότι απειλείται να καταστραφεί.

“Το μόνο πράγμα που η Δύση φοβάται σήμερα είναι η πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

«Από αυτή την άποψη, τα λόγια που είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ωστόσο πολύ πολύτιμα.

«Στη Δύση τα εξετάζουν και αναλύουν ποιες θα ήταν οι συνθήκες για να χρησιμοποιήσει η Ρωσία ένα τέτοιο επιχείρημα για να αποφύγει οποιαδήποτε σενάρια που η Μόσχα θα θεωρούσε απαράδεκτα».

«Η Δύση πρέπει να καταλάβει: εάν υπάρχουν ορισμένα όπλα, τα ταμπού και οι περιορισμοί στη χρήση τους θα μπορούσαν να αρθούν υπό ορισμένες συνθήκες» είπε ο Korotchenko.

“Τι θέλουν; Θέλουν μια νίκη επί της Ρωσίας”, είπε η Skabeeva.

«Είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία χωρίς πυρηνική έκρηξη. Αποκλείεται.

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της χώρας μας, αν προσπαθείτε να μας καταστρέψετε, θα καταστραφείτε μαζί μας.

“Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειές μας; [Χτυπώντας] τα κέντρα λήψης αποφάσεων; Στο Κίεβο, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον – πού;

«Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τον πυρηνικό πόλεμο ή είναι ήδη δεδομένος;

Σίγουρα έτσι φαίνεται!

«Αν δεν σταματήσουν θα γίνει πραγματικότητα, ποιος είναι ο στόχος της συλλογικής Δύσης;

«Η νίκη της Ουκρανίας και η ήττα της Ρωσίας. Όσο η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πυρηνικά [και εμείς], η ήττα της είναι αδύνατη.

«Σπρώξτε μας στη γωνία – όλοι θα καταστραφούν. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν;

“Ο Πούτιν το είπε τόσο συνοπτικά, τόσο ξεκάθαρα. Δεν απειλούμε, δεν θέλουμε πόλεμο. Είμαστε οι πρώτοι στη σειρά για να το σταματήσουμε.

«Δεν θέλουμε πυρηνικό χειμώνα ή πυρηνικό πόλεμο, αλλά αν δηλώσετε ότι θα καταστραφούμε, θα πρέπει να σας καταστρέψουμε».

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Γιατί δεν μπορούν να το καταλάβουν; Δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτή την λογική εξήγηση;

Δείτε το βίντεο

Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε δυτικές πρωτεύουσες

Οι δυτικές πρωτεύουσες κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει πυρηνικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας και στέλνουν ιδιωτικές προειδοποιήσεις στο Κρεμλίνο για πιθανές συνέπειες, σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους.

Οι σύμμαχοι του Κιέβου αυξάνουν την πυρηνική επαγρύπνηση και την αποτροπή, σύμφωνα με πέντε δυτικούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

«Εάν πιστεύει ότι η απειλή πρόκειται να εκφοβίσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει ή να παραχωρήσει το 20 τοις εκατό του εδάφους της, ή να εκφοβίσει εμάς τους υπόλοιπους από το να βοηθήσουμε την Ουκρανία, έχει συμβεί το αντίθετο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Δύο άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα πυρηνικό χτύπημα κατά της Ουκρανίας είναι απίθανο να πυροδοτήσει αντίποινα σε είδος, αλλά θα πυροδοτούσε συμβατικές στρατιωτικές απαντήσεις από δυτικά κράτη για να τιμωρήσουν τη Ρωσία.

Ένας από αυτούς είπε: «Υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές και πιθανότατα δεν είναι εκεί που λέει [ο Πούτιν] ότι είναι».

Το σχέδιο του Πούτιν φαίνεται να πλαισιώνει τον πόλεμο ως αμυντική σύγκρουση, αφού θεωρεί αυτές τις περιοχές μέρος της Ρωσίας, λένε αξιωματούχοι και αναλυτές.

Σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

«Έχουμε το δικό μας στρατιωτικό δυναμικό. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε εάν υπάρχει σοβαρή απειλή, τότε κάνει λάθος», δήλωσε ο Ντμίτρι Νόβικοφ, αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου. «Και αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους όπλα, δεν θα αφήσουμε τα δικά μας να σκουριάσουν».

Εάν ο Πούτιν καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, το πιο πιθανό σενάριο θα μπορούσε να είναι ότι θα δοκίμαζε ή θα χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο – μια μικρότερη, πιο στοχευμένη συσκευή σχεδιασμένη για χρήση σε πεδίο μάχης – για να αποτρέψει τη Δύση από το να υποστηρίξει την Ουκρανία, είπαν αξιωματούχοι και αναλυτές. .

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, η απάντηση της Ουάσιγκτον θα είναι «συνεπακόλουθη». . . ανάλογα με την έκταση του τι κάνουν θα καθορίσει ποια απάντηση θα υπάρξει».

Τρεις από τους πέντε αξιωματούχους δήλωσαν ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επίσης κοινοποιήσει αυτό το μήνυμα ιδιωτικά στη Μόσχα, τονίζοντας την κλίμακα της απάντησης που θα προκαλούσε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων.

«Έχουμε στείλει παρόμοια ιδιωτικά μηνύματα, ακόμη πιο ακριβή σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε όσον αφορά το καθεστώς παρίας της Ρωσίας και την απάντησή μας», είπε ο ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ είχαν επίσης συζητήσει σενάρια με τους Ουκρανούς σχετικά με πιθανή πυρηνική χρήση, «προστασία και ασφάλεια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η υλικοτεχνική υποστήριξη της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων είναι πολύπλοκη, χρονοβόρα και θα μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί από τους δυτικούς δορυφόρους πληροφοριών. Αυτό σημαίνει ότι ο Πούτιν μπορεί να εντείνει την πυρηνική απειλή κάνοντας πολλά βήματα πριν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει πραγματικά τα όπλα. Θα επέτρεπε επίσης στη Δύση να προσαρμόσει την ετοιμότητά της.

«Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα τοποθετούνται σε σκληρά καταφύγια σε όλη τη χώρα». . . Η διαδικασία μετάβασης στην ετοιμότητα, το ζευγάρωμα των κεφαλών με τις πλατφόρμες παράδοσης, θα δημιουργήσει πολλά παρατηρήσιμα φαινόμενα για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Simon Miles, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής Sanford του Πανεπιστημίου Duke. «Και, μια ευκαιρία για την Ουάσιγκτον να καταστήσει σαφές στο Κρεμλίνο πόσο κακή ιδέα θα ήταν αυτή».
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ρωσία για «καταστροφικές συνέπειες»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε ρωσική χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας και έχουν ξεκαθαρίσει στη Μόσχα τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα αντιμετωπίσει, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

«Εάν η Ρωσία περάσει αυτή τη γραμμή, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά», δήλωσε ο Σάλιβαν στην τηλεοπτική εκπομπή “Meet the Press” του NBC.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν περιέγραψε τη φύση της σχεδιαζόμενης απάντησης των ΗΠΑ στις δηλώσεις του σήμερα, αλλά ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον έχει σε ιδιωτικές συνομιλίες με τη Μόσχα «διευκρινίσει με περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς θα σήμαινε αυτό».

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συχνή, άμεση επαφή με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ενέργειες και τις απειλές του Πούτιν.

«Ο Πούτιν παραμένει να έχει σκοπό… να αφανίσει τον λαό της Ουκρανίας που δεν πιστεύει ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης. Επομένως, θα συνεχίσει και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και όλη την υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε».

Πηγή Warnews247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου