Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πείτε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, αλλιώς σας αφαιρούμε τα προς το ζην





Δεν είναι μόνο οι Fact Chekers που όποτε θελήσουν σου ρίχνουν το άρθρο υποβαθμίζοντας την σελίδα σου, είναι και η google που δεν σε εμφανίζει καθόλου, είναι και το youtube που σου λογοκρίνει τα βίντεο και τελικά όλο αυτό, έχει αντίκτυπο στα ελάχιστα κέρδη που υπο κανονικές συνθήκες θα έβγαζες για τον κόπο σου.

Οι επιθέσεις στην ελεύθερία του λόγου γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες. Ο Toby Young σε ένα άρθρο του, εξήγει πως η υπηρεσία πληρωμών της PayPal έκλεισε τους λογαριασμούς της Daily Sceptic, η οποία συχνά δημοσιεύει επικρίτικά για την κυβέρνηση άρθρα.
Το PayPal έκλεισε επίσης τον λογαριασμό της Ένωσης Ελεύθερου Λόγου, η οποία παρέχει υποστήριξη σε άτομα των οποίων η ελευθερία της γνώμης δέχεται επίθεση, για παράδειγμα όσους απολύθηκαν από τη δουλειά τους λόγω των απόψεών τους. Το PayPal έφτασε στο σημείο να κλείσει και τον σπάνια χρησιμοποιούμενο προσωπικό λογαριασμό του Toby Young, ο οποίος είναι υπεύθυνος τόσο για την Daily Skeptic όσο και για την Free Speech Union, όπως επίσης συνεργάτης της The Spectator, μιας από τις πιο σεβαστές εφημερίδες στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Toby στο άρθρο του, η εταιρεία δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για αυτή την κίνηση.

Όταν οι υπηρεσίες πληρωμών ή οι τράπεζες (βλέπε Καναδά) αρχίζουν να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ελεύθερη και ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή απειλή. Όχι μόνο μπορεί να απολυθείτε από τη δουλειά σας, θα αφαιρεθεί και η ίδια η δυνατότητα να βγάλετε τα προς το ζην.

Η google αυτή την στιγμή κόβει τα κέρδη απο τις διαφημίσεις σε αυτούς που θεωρεί πως κάνουν φιλορωσική προπαγάνδα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αφορά απλώς τις δηλώσεις ενός Ρώσου αναλυτή… Ακόμα και οι ιδιωτικές εταιρίες δεν προσφέρουν διαφήμιση στα σάιτ τα οποία κρίνουν ως “αντιεμβολιαστικά”, σημειώστε, ότι αυτά που προωθούσαν τα εμβόλια ως ασφαλή και αποτελεσματικά, πήραν τεράστια ποσά απο το κράτος.
Ας το σκεφτούν αυτοί που θέλουν να εξαρτιώμαστε απο το κράτος

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εφόσον επιτρέπονται οι δικές τους απόψεις, δεν υπάρχει πρόβλημα αν απαγορεύονται οι άλλες απόψεις. Αλλά αυτή η θέση, εκτός από ηθικά λανθασμένη, βασίζεται στην απόλυτη έλλειψη κατανόησης της απειλής που αντιμετωπίζουμε. Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα λογοκρίνονται και οι δικές σας απόψεις, ή θα αφαιρούνται τα χρηματά σας.

Είναι εντάξει να απαγορεύσουμε τις «ακροδεξιές μαλακίες» θα μπορούσε να σκεφτεί ένας αλόγιστος αριστερός. Είναι εντάξει να απαγορεύσουμε την «κομμουνιστική προπαγάνδα» θα μπορούσε να σκεφτεί ένας απερίσκεπτος δεξιός. Όμως, όπως επισημαίνει ο Τόμπι στο άρθρο του, στην πραγματικότητα η PayPal έχει ξεκινίσει ήδη να επιτίθεται και σε αριστερά μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο σε δεξιά όπως το Daily Sceptic.

Οι ενέργειες της PayPal βασίζονται στην κραυγαλέα αντίθεση της στην ελευθερία της έκφρασης, αντίθεση που μέχρι πρόσφατα ανήκε στα σκραπ της ιστορίας. Αλλά τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερα παραδείγματα αυτού. Τις προάλλες, άνθρωποι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή στη Βρετανία επειδή διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της μοναρχίας κοντά στη κηδεία της βασίλισσας. Και οι περισσότεροι δεν το έδωσαν σημασία…. τι κι αν από τον 15ο αιώνα δεν είχαν ξαναγίνει προσπάθειες να φιμώσουν τις απόψεις των αντιπάλων της μοναρχίας.
Ζούμε στην αυταρχικότερη εποχή και οι περισσότεροι κοιμούνται

Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, περιμένει επί του παρόντος την έκδοση του για την ισόβια κάθειρξη στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δημοσίευσε πληροφορίες που δεν ήταν βολικές για την κυβέρνηση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι το παίρνουν κι αυτό ελαφρά. Υπάρχουν αμέτρητα πρόσφατα παραδείγματα, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα προς τα που οδεύουμε.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι μια θεμελιώδης αξία που μας αφορά όλους, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε πολιτικά, ποια είναι η θρησκεία μας ή οι προτιμήσεις μας στη ζωή. Πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και την ηθική υπόσταση για να υπερασπιστούμε άνευ όρων, ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητικές ή ακατάλληλες μπορεί να βρούμε τις απόψεις κάποιων άλλων.

Εάν δεν υπερασπιστούμε τώρα την ελευθερία της έκφρασης, την επόμενη φορά δεν θα λογοκριθούν απλά οι απόψεις μας, αλλα θα μας αφαιρεθεί το δικαίωμα να κατέχουμε χρήματα!




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου