Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

12: Προειδοποιητικό μήνυμα προκειμένου οι πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας Bogdan





Το μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία ανέφερε:

«Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί») στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου:

Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/09 κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου