Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ χτύπησε 150 στόχους της Χαμάς – Σε εξέλιξη η χερσαία εισβολή



Το Ισραήλ ανέφερε, την Παρασκευή (27/10), ότι οι χερσαίες δυνάμεις του «επεκτείνουν τις επιχειρήσεις» με στόχο τη Χαμάς στη Γάζα. Μάλιστα, τεράστιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή, με τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν σφοδρά πλήγματα και να.. σκοτώνουν τον επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης, Ασέμ Αμπού Ρακάμπα.

Από την πλευρά της, η Χαμάς υποστήριξε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στη βόρεια Γάζα – αναφορές κάνουν λόγο για είσοδο κάποιων ισραηλινών στρατευμάτων και αρμάτων μάχης. Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε στους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν νότια για την ασφάλειά τους. Τα δίκτυα επικοινωνίας έπεσαν περίπου την ίδια ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι στη Γάζα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία, με 120 κράτη να ψηφίζουν υπέρ ψηφίσματος που πρότεινε η Ιορδανία – τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος απείχαν από την εν λόγω ψηφοφορία.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς που έγινε στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και απήχθησαν 229 άτομα ως όμηροι. Ακόμα, το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα έχει αναφέρει ότι 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου