Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ανανεωμένη κατά 40% η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου


Ανανεωμένη σε επίπεδο προσώπων, σε ποσοστό 40% θα είναι η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Ιωαννιτών με την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος του β’ γύρου και την ανάδειξη των νέων δημοτικών συμβούλων που εκλέγει η κάθε παράταξη.

Συνολικά από τους 39 δημοτικούς συμβούλους που θα βρεθούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, οι 15 θα καθίσουν για πρώτη φορά στα έδρανα των παρατάξεων με τις οποίες συμμετείχαν με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε νέους συμβούλους να ανήκει στην «Ενότητα Πολιτών». Η νικήτρια παράταξη των εκλογών με τον Θ. Μπέγκα να αναδεικνύεται δήμαρχος της πόλης εκλέγει συνολικά 23 συμβούλους εκ των οποίων οι 12 είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της πόλης. Πρόκειται για τους Ευάγγελο Πρέντζα, Σταύρο Τασιούλα, Ευάγγελο Γιαννούλα, Αναστασία Γιογλή, Μηνά Πασχόπουλο, Γεώργιο Καψάλη, Άρη Κασσή, Γεώργιο Παππά, Κώστα Κρικώνη, Δημήτρη Μπούτση, Πέτρο Παλάσχα και Χρήστο Τάτση.



Η παράταξη εκλέγει ακόμη τους Θωμά Γιωτίτσα, Σοφία Μαρκούλα, Στέφανο Σίντο, Γεωργία Γιώτη, Αλέκα Βακαλοπούλου, Βάσω Μέγα, Κώστα Γκόγκο, Γεώργιο Παπαδιώτη, Μάκη Χρυσοστόμου, Ηλία Αρλέτο και Δημήτρη Νάστο.

Η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» εκλέγει πλην του επικεφαλής της, Δημ. Παπαγεωργίου πέντε δημοτικούς συμβούλους, τον Γεώργιο Αρλέτο, τον Φίλιππα Φίλιο, την Ελένη Ακονίδου, τον Γιάννη Αϊβατίδη και την Ρένα Δεληκούρα που είναι το νέο πρόσωπο της παράταξης στο δημ. συμβούλιο.

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» με την Τατ. Καλογιάννη εκλέγει ακόμη τους παλιούς Βασίλη Κοσμά και Γιώργο Λαδιά και δύο νέους συμβούλους, τη Λούλα Βέρμπη και τον Γιώργο Παππά.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα έχει τρεις έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο με τον Νίκο Γκόντα, τον Νίκο Τσόλη και τον Στέφανο Μάντζιο, ενώ με τους επικεφαλής της Παν. Κολόκα και Όλυ Τσουμάνη αντίστοιχα θα εκπροσωπηθούν οι παρατάξεις «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Ηχηρές» απουσίες

Από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου πάντως θα απουσιάσουν ηχηρά ονόματα του νυν δημοτικού συμβουλίου κυρίως από την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή», όπως είναι οι αντιδήμαρχοι Φωτ. Βάββας, Αρ. Παππάς, Χριστ. Κωτσαντή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Αρ. Μπαρτζώκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου, ο Γεώρ. Λώλης, ο Νικ. Σιορόκας, αλλά και ο Ευάγ. Πήχας που δεν ήταν όμως υποψήφιος στις εκλογές.

Από την «Ενότητα Πολιτών» δεν θα είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, η Αλεξ. Μπέγκα και οι σύμβουλοι της παράταξης που δεν έθεσαν όμως υποψηφιότητα, Γεώρ. Βίνης, Γιαν. Λιόντος, Στεφ. Ζούμπας και Παρ. Τσίλη.

Από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» οι απώλειες δεν προσμετρώνται, καθώς ο Β. Βλέτσας ήταν υποψήφιος με την παράταξη Καχριμάνη χωρίς να εκλεγεί, ενώ η Γιάννα Μαμακή είχε προσχωρήσει στην παράταξη Παπαγεωργίου επίσης χωρίς να καταφέρει την επανεκλογή της.





ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

epirusonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου