Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: Σε επιφυλακή για τη χερσαία επιχείρηση ο στρατός - «Να είστε έτοιμοι, η εντολή πλησιάζει», λέει ο υπουργός Άμυνας



Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, διαμήνυσε σήμερα (19/10) στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, «να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής». Για τη χερσαία επίθεση του Ισράηλ στη Γάζα, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα... είναι «κάτι που δε θα έχουμε ξαναδεί», ωστόσο, παρότι ακούγεται εδώ και ημέρες ότι θα ξεκινήσει, για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια κινητοποίηση.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι »

Όπως δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής»- της επιχείρησης, δηλαδή, των στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. «Είμαι υπεύθυνος για το κατεστημένο της άμυνας. Ήμουν υπεύθυνος για αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος για τη νίκη στη μάχη», είπε μεταξύ άλλων ο ισραηλινός υπουργός, κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους σε στρατιωτικό κέντρο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», τόνισε ο Γκαλάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου