Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Για το τεχνικό πρόγραμμα έργο του Δήμου Ιωαννιτών για το 2024



Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή σε ευρεία σύμπνοια με την επερχόμενη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση ( Καλογιάννη- Νάτσης) υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα παρά τις αντιπολιτευτικές κορόνες, την κριτική για τις δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής και την κριτική στη διαχείριση.

Και αυτό είναι λογικό αφού όπως και πριν έτσι και τώρα συμφωνούν στα κύρια ,συμφωνούν για Γιάννενα ακριβό τουριστικό προϊόν μακριά από τις ανάγκες των πολλών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα μερικά από τα έργα που δίνουν ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες όπως η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Ιωαννιτών ποσό 37.200 ευρώ, η εκπόνηση μελετών για την πυροπροστασία για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών ποσό 260.400 ευρώ

Αντίθετα για έργα «ανάπλασης» και «επενδύσεων» θα δαπανηθούν αστρονομικά ποσά όπως : πλατεία Πύρου: 5 εκ ευρώ, Ανάπλαση πάρκου Πυρσινέλλα 8 εκ. ευρώ, ο δε κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου- Βογιάννου θα φτάσει τα 24,79 εκ .ευρώ.

Επί χρόνια κάνουμε κριτική για την εγκατάλειψη των κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων, έχουμε επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις για τη συντήρηση των παιδικών χαρών με ελάχιστο κόστος. Θυμίζουμε ότι η πλατεία Αμπελοκήπων μπορούσε να στρωθεί με χλοοτάπητα με ελάχιστο κόστος για να είναι προσβάσιμη σε μικρούς και μεγάλους. Όμως η Δημοτική Αρχή μαζί με την «αντιπολίτευση» ενέκριναν έργο 4 εκ ευρώ για την «βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Χατζή» των Αμπελοκήπων !!!.

Τα σχεδόν 7 εκ ευρώ που εγκρίθηκαν για τη μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων από την Ακαδημία είναι έργο στα χαρτιά! Ας μην περιμένουν οι γονείς τη μεταστέγαση πριν την πενταετία τουλάχιστον

Επιπλέον, τουλάχιστον ως προκλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί η έγκριση της «ολοκλήρωσης» έργων στα Καρδαμίτσια , τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Έτσι θα πορευτεί και η νέα Δημοτική Αρχή.

Για να αποσπαστούν έργα για τις λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση και η παρέμβαση στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

Καλούμε τους Γιαννιώτες, στις επόμενες συνεδριάσεις που θα πρέπει να αποφασίσουν τα ανταποδοτικά τέλη και την φοροληστεία μέσω του προϋπολογισμού να παρέμβουν ώστε να επιβάλουν τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και τον προϋπολογισμό έργων για τις λαϊκές ανάγκες .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου