Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Επιστρέφει η μάσκα: Πού πρέπει να φοράμε




Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/12) η συνεδρίαση της η Εθνικής Επιτροπής Λοιμώξεων, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος το «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων που σαρώνει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας πίεση στα νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, ενόψει των ημερών της Πρωτοχρονιάς κατά τις οποίες οι μετακινήσεις και ο συγχρωτισμός αυξάνονται, η Επιτροπή Λοιμώξεων προχώρησε σε συστάσεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμό και ανησυχία για τη χαμηλή προσέλευση σχετικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς μόνο ένας στους 10 που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες το έχει κάνει.

Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν ότι τα κρούσματα θα εκτοξευθούν μετά τις γιορτές, καθώς αυτή την περίοδο οι περισσότεροι βρίσκουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς σε κλειστούς χώρους.

Η διασπορά του κορονοϊού σημειώνει έξαρση και έχει φέρει εκατοντάδες νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία, που ξεπερνούν τις 1.300 εβδομαδιαίως.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας σήμερα στο Mega, ανέφερε πως «υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορωνοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου