Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Παιδί με εγκεφαλική αιμορραγία διακομίστηκε σε 4 νοσοκομεία - Έλλειψη ΜΕΘ Παίδων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Επείγουσα αεροδιακομιδή οργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ήπειρο, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ να απογειώνεται από το αεροδρόμιοΙωαννινων προκειμένου να.. μεταφέρει στην Αθήνα το 14χρονο παιδί από την Άρτα, που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Ο 14χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία λίγη ώρα αφότου είχε φύγει από το σπίτι του για να πει τα κάλαντα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα.
Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σε νέα καταγγελία αναφορικά με τα νοσοκομεία Παίδων προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το περιστατικό και τονίζει την έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο. Όπως αναφέρει, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, ενώ ο 14χρονος θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής.
Το περιστατικό

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ΜΙχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει:

«Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άρτας. Εγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία.

Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Στο τρίτο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στην ΗΠΕΙΡΟ διακομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για νοσηλεία.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα μόνο περαστικά στο παιδί»
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω έξαρσης ιώσεων και κορονοϊού, ενώ καταγγέλλει ότι υπάρχουν πολύωρες αναμονές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Παράλληλα κάνει λόγο για νοσοκομεία αποδεκατισμένα από προσωπικό λόγω ελλείψεων, ενώ σημειώνει ότι είναι εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση και η νοσηλεία παιδιών στα 2 μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. το κοκτέιλ ιώσεων που προσβάλουν τα παιδιά (γριπη- covid-19 - αναπνευστικού ιοί), η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές των νοσοκομείων.. Στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών. Στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και νοσηλεύονται πολλά παιδιά με ιώσεις στη διασπορά, σε άσχετες κλινικές από τη πάθησή τους. Εκτός των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, έχουμε την απουσία πολλών συναδέλφων που έχουν προσβληθεί από κορονωιό και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στους γονείς τώρα που είναι γιορτές και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους απίστευτος.. Εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία βράδυ, αργίες και σαββατοκύριακα είναι κλειστά, πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας δεν διαθέτουν παιδιάτρους ή αν διαθέτουν είναι ελάχιστοι, τη νύχτα κλειστά και τις αργίες μόνο πρωί.

Οι γονείς φοβούνται περισσότερο μετά τα τραγική κατάληξη παιδιών από στρεπτόκοκκο και σπεύδουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Μην αμφισβητηθούμε για όλα αυτά διαθέτουμε φωτογραφίες.

Εαν λοιπόν δεν θέλουμε να χειροτερέψει η κατάσταση, τώρα στις γιορτές που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός, θα πρέπει τα παιδιατρικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων να ενισχυθούν με προσωπικό. Να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη με προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίζει σε 24ωρη βάση τα παιδιατρικά νοσοκομεία και όχι να λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων.

Να αναγκασθούν από το υπουργείο υγείας, τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες παιδίατροι να συνδράμουν τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου για τις δημόσιες πρωτοβάθμιες μονάδες που λειτουργούν και διαθέτουν παιδιάτρους καθώς επίσης και για το ωράριο λειτουργίας των.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου