Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΕ! Στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια (αξίας 4 δις ευρω) για τον κορονοϊό...Στα σκουπίδια έχουν καταλήξει τουλάχιστον 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κοροναϊό που αγοράστηκαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αποκορύφωμα της πανδημίας, με το κόστος για τους φορολογούμενους ...να εκτιμάται σε 4 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το POLITICO.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έντυπο, από τα τέλη του 2020 – όταν και εγκρίθηκαν τα εμβόλια για τον κοροναϊό – οι χώρες της ΕΕ παρέλαβαν συλλογικά 1,5 δισ. δόσεις. Όμως ένας τεράστιος αριθμός εμβολίων που αντιστοιχούν σε περίπου 0,7 δόσεις ανά άτομο για το σύνολο του πληθυσμού των ευρωπαϊκών κρατών, έχουν καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Εσθονία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.
Στα 4 δισ. ευρώ το κόστος

Πολλές ερωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας αλλά και της Ελλάδας, δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εμβολίων που έχουν πεταχτεί. Έτσι, οι υπολογισμοί του POLITICO βασίζονται σε δεδομένα προερχόμενα από 19 ευρωπαϊκές χώρες: 15 παρείχαν στοιχεία στο έντυπο, ενώ για άλλες τέσσερις έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ.

Με βάσει τις τιμές των εμβολίων που έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ, το POLITICO εκτιμά ότι η αξία των δόσεων που πετάχτηκαν αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ. τουλάχιστον έως το 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου