Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Νέα Αλβανική πρόκληση! Απαγόρευσαν σε Έλληνα την είσοδο γιατί πήγε στην κηδεία του Κ. Κατσίφα!





Μία ακόμη πρόκληση των αλβανικών αρχών έρχεται να αποδείξει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί με ..αφετηρία βέβαια την δολοφονία του Κώστα Κατσίφα και όλα όσα διαδραματίστηκαν στην κηδεία του.



Αυτή τη φορά έκριναν ανεπιθύμητο (χωρίς καμία σαφή εξήγηση) τον Έλληνα Κοινωνιολόγο Κώστα Δημητρόπουλο όταν κατά την διάρκεια του ελέγχου στην αλβανική πλευρά της Κακαβιάς του ανακοίνωσαν πως είναι ανεπιθύμητος και ότι δεν μπορεί να μπει στη χώρα.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Δημητρόπουλος πήγαινε στο χωριό της συζύγου του τη Χιμάρα με τα παιδιά του για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Και παρά το ότι ο ίδιος ζήτησε την αιτιολόγηση αυτής της επίσημης άρνησης εισόδου από τις αλβανικές αρχές δεν του δόθηκε καμία εξήγηση. Στο σχετικό έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων» που του επιδόθηκε, αναφέρεται πως «θεωρείται απειλή για την δημόσια τάξη, εσωτερική ασφάλεια, δημόσια υγεία ή τις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες η άρνηση εισόδου συνδέεται με την συμμετοχή του κ. Δημητρόπουλου στην κηδεία του Κώστα Κατσίφα. Και δεν είναι το μόνο περιστατικό μια και την ίδια αντιμετώπιση είχαν και άλλοι Ελλαδίτες οι οποίοι πήγαν στις 8 Νοεμβρίου 2018, στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, όπως αναφέρει ο gerosmoriasblogspot.com
Υπενθυμίζουμε πως ο Κ. Κατσίφας σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018. Από την πλευρά του ο κ. Δημητρόπουλος προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τις πολιτικές οργανώσεις, τις αρμόδιες αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς κ.ό.κ.
Δείτε εικόνα-ντοκουμέντο από το Βαλκανικό Περισκόπιο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου