Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΝΔ ''ξέπλυνε'' το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ - Απορρίφθηκε με 207 ''όχι'' η άρση ασυλίας Τσίπρα - ΚατρούγκαλουΡε που ειναι οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ?
Εγιναν κοψοχερηδες η ΟΧΙ?
Μία είδηση που πέρασε στα ''ψιλά'' και θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ έλαβε χώρα χθες.Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής,οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η ΝΔ, που ήταν στα ''κάγκελα'' για την Μακεδονία, ''ξέπλυνε'' το ''εγκλημα'' του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας οργή και αγανάκτηση με την στάση της.
Βέβαια όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις ''Πρέσπες'', ενώ την ίδια στιγμή, τα Σκόπια παραβιάζουν τους όρους της έτσι και αλλιώς επαίσχυντης Συμφωνίας.
Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία.
Σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, 11 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών». Την άρση ασυλίας καταψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, καθώς συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.
Ωστόσο κατά τη συζήτηση στη βουλή για το αίτημα άρσης της ασυλίας ανέβηκαν οι τόνοι καθώς τη στάση της ΝΔ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αντιμετώπισαν ως αναδίπλωση της ΝΔ και πολιτική δικαίωση της κυβέρνησης Τσίπρα για την υπογραφή και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος τόνισε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις διαφωνίες της ΝΔ είναι μέρος του διεθνούς δικαίου.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε την στάση της πλειοψηφίας ως αναδίπλωση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που δικαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε την “γαλάζια” παράταξη να ζητήσει «συγγνώμη».
Η συγκεκριμένη τακτική εξόργισε ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που αποχώρησαν από την αίθουσα αρνούμενοι να μετέχουν στην ψηφοφορία.
Παρέμβαση Τασούλα
Κατά την συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση και του κ. Ταούλα που υπογράμμισε ότι ο Άρειος Πάγος όφειλε να εξετάσει το αβάσιμο της μήνυσης και να μην την διαβιβάσει στο κοινοβούλιο.

«Οι εντάσεις, αντιρρήσεις και οι θέσεις των κομμάτων ακούστηκαν και αναλύθηκαν κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παρά τις διαφωνίες που ειπώθηκαν και απο την δική μας παράταξη η Συμφωνία ψηφίστηκε και ισχύει. Η Ελλάδα είναι υπέρ των Συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου. Το κύριο, μέγιστο και ισχυρότερο επιχείρημά μας στις διαφορές με τον εξ ανατολών γείτονά μας είναι το Διεθνές Δίκαιο. Συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» είπε ο κ. Τασούλας.
Με λίγα λόγια χθες, μπήκε και επίσημα ''ταφόπλακα'' στο Μακεδονικό!


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου