Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη με τον Υφ. Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη για την προσέλκυση και νέων εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην Ήπειρο


Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης της Περιφέρειας Ηπείρου στο Forum Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου, με την συμμετοχή ελληνικών και γερμανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας των Ιωαννίνων με σκοπό την προσέλκυση και άλλων εταιρειών, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υφυπουργό προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα από την Περιφέρεια με την υποστήριξη του Υπουργείου με σκοπό να προβληθεί η επιτυχημένη προσέλκυση των ήδη υφιστάμενων εταιρειών για να καταστεί δυνατή η «υποδοχή» νέων εταιρειών. Οι εν λόγω αρχικές ενέργειες περιλαμβάνουν τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και της διαδυκτιακής του παρουσίασης

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα εντάξει τη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου στις δράσεις για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας και το οπτικοακουσιτικό υλικό που θα έχει ήδη παραχθεί και το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εμπειρία για τη δυναμική του εγχειρήματος, γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τα Ιωάννινα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα η Περιφέρεια προχωράει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Πάρκου υψηλής τεχνολογίας απέναντι από το Πανεπιστήμιο όπου θα μεταγκατασταθούν- μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο κτήριο- οι πρώτες εταιρείες, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλες, , υλοποιώντας έτσι συστηματικά βήμα- βήμα το μεγαλεπήβολο όραμα της δημιουργίας της ελληνικής Silicon Valley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου