Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Μείζον θέμα με την διαφημιστική δαπάνη του Πρωθυπουργού στο facebook
Το ιλιγγιώδες ποσό των 67.400 € έχει ξοδέψει σε διαφημιστική δαπάνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον τελευταίο χρόνο. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία...


της πλατφόρμας, που υποχρεούται πλέον να τηρεί προκειμένου να αποφεύγονται σκανδαλώδεις πρακτικές όπως αυτές που απασχόλησαν την αμερικανική κοινή γνώμη στις τελευταίες εκλογές.
Όσον αφορά ομως την σελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κατάσταση περιπλέκεται, διότι είναι προφανές πως πρόκειται για πιστοποιημένη προσωπική σελίδα, άρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί το facebook ώστε να πιστοποιήσει μία σελίδα. Και δεν είναι αλλά από την ταυτοποίηση του προσώπου – κατόχου της σελίδας με τον χαρακτήρα αυτής.
Εδώ τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά. Πως ακριβώς έχει εξοφληθεί αυτό το ιλιγγιώδες ποσό. Που έχει αναγραφεί, εάν έχει αναγραφεί στο προσωπικό πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Από ποιον τραπεζικό λογαριασμό έχει γίνει η πληρωμή. Σε ποια ακριβώς αντίστοιχη εγγραφή εμφανίζεται. Χρησιμοποιήθηκε πιστωτική κάρτα ή άλλος τρόπος ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων;
Πακτωλός χρημάτων και στις μηχανές αναζήτησης
Το ποσόν αυτό έρχεται να προστεθεί στο δυσθεόρατο ποσό που δαπάνησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης. Το οποίο μάλιστα την έφερε στην τρίτη θέση της αντίστοιχης δαπάνης από όλα τα κόμματα της Ευρώπης! Σε απόλυτους αριθμούς μάλιστα και όχι αναλογικά με τον πληθυσμό. Το ποσό αυτό άγγιξε τις 649.000 €, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη του ΣυΡιζΑ παρότι κυβερνητικό κόμμα, δεν ξεπερνούσε τις 167.000 €.
Αναμένοντας τις απαντήσεις, η πικρή γεύση που μένει στο στόμα είναι ότι η δημοκρατία μας θυμίζει ολοένα και περισσότερο όχι κοινοβουλευτική, αλλά πλειοδοτική.


newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου