Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εστίες: Δίνουν σε φοιτητές... αχούρια - «Ούτε ζώο δεν θα έμενε εδώ!»H αδιαφορία της ίδιας της Πολιτείας προς τις δημόσιες υποδομές αλλά και η αντιμετώπιση των εστιακών φοιτητών ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας αναδεικνύονται σε όλο τους το μεγαλείο από τις εικόνες ντροπής ...δωμάτιου φοιτητικές εστίας που ανάρτησε πατέρας φοιτήτριας.Όπως φαίνεται πιο κάτω, οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας πατέρας στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγε να δει το δωμάτιο που παραχωρήθηκε από το ΑΠΘ στην κόρη του, στην εστία, είναι απλά κωμικοτραγικές.


«Ούτε ζώα δεν θα έμεναν εδώ»
Ο πατέρας της φοιτήτριας περιγράφει στην ανάρτησή του -την οποία δημοσιεύει το thestival.gr: «Δωμάτιο 3X3 στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ που παραχωρήθηκε στην κόρη μου. Ζώα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν σε τέτοιο χώρο. Απορώ πώς έμενε ο προηγούμενος!

Πλακάκια τοίχου σπασμένα, πράσινα πλαστικά πλακάκια δαπέδου που τα μισά έλλειπαν και τα υπόλοιπα ήταν γεμάτα σταξίματα από μπογιές χρόνων, τοίχοι και ταβάνι ξεφλουδισμένα και μέσα στη βρωμιά».
Ο πατέρας της φοιτήτριας, ωστόσο, αποδείχθηκε μεγάλος μάστορας, αφού κάθισε και μετέτρεψε αυτό το δωμάτιο-τρώγλη σε σπίτι, αν και αυτό έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους!
Συνεχίζει στην ανάρτησή του: «Ξύθηκαν ταβάνι και τοίχοι, βάφτηκαν, πέρασα πλακάκια στον τοίχο, laminate στο πάτωμα, νέο νιπτήρα-βρύση-έπιπλο και διάφορες κατασκευές που θα μείνουν προίκα στον επόμενο.


Τυχερός όποιος το πάρει»!


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου