Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αυστηρή τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες





Για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων τόσο στις εκκλησίες, όσο και στο Γηροκομείο, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος. 



Ο Μητροπολίτης, μιλώντας στο Ioannina TV, σημείωσε αρχικά πως «παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα, να τηρούν αποστάσεις και φυσικά και στις εκκλησίες».

Ο Σεβασμιότατος αναφερόμενος στις αρχές της αγάπης της Ορθοδοξίας, είπε ότι έχουμε πολλές προκλήσεις που έχουν να κάνουν τόσο με τα εθνικά θέματα όσο και με την οικονομία.

«Πρέπει να είμαστε σώφρονες και υγιείς. Όσοι πιστοί έρχονται τακτικά στην εκκλησία γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρούν και να συμμορφώνονται με τα μέτρα. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε, τόσο το καλύτερο. Να φροντίσουμε να μην είμαστε εμείς η αιτία να χαθούν άνθρωποι.»

Τέλος, αναφορικά με το γηροκομείο και τα μέτρα πρόληψης, είπε ότι εφαρμόζονται τα μέτρα από πολύ πριν την εξαγγελία της υπουργού, κα. Μιχαηλίδου.

«Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν ανθρώπινες ζωές από απερισκεψία», κατέληξε ο κ. Μάξιμος λέγοντας ότι μόνο με μάσκα και μόνο με τήρηση των μέτρων πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες στο γηροκομείο.

Για τη Μονή Βελλάς
Παράλληλα, χθες ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως να λειτουργήσουν τρία τμήματα του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς.

Ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα υπενθυμίζοντας όλα όσα έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν για να προωθήσει την σύσταση και λειτουργία Γεωργικών Σχολών στη χώρα ώστε να προχωρήσει και να αναπτυχθεί ο σημαντικός αυτός κλάδος που μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες σε νέους ανθρώπους.

Μπορεί αυτό το σχέδιο να είναι «παγωμένο» ωστόσο «πράσινο φως» πήρε από το Υπουργείο η λειτουργία τριών τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς.

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, φρόντισε για τη διαμόρφωση και δημιουργία 10 μεγάλων αιθουσών διδασκαλίας σε χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς, που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, ενώ το Δ.ΙΕΚ φρόντισε για την διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία των ως άνω αιθουσών και τμημάτων.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Παιδείας οι ειδικότητες από το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων, στη Μονή Βελλάς, έχουν ως εξής:

Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
Τεχνικός Μελισσοκομίας
Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας.


epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου