Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής Didier Raoult:υπάρχουν 20 ιοί που αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ο covid19 δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από αυτούς..


 

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Καθηγητή ορόσημο στη μάχη τόσο κατά του covid19 όσο και του νοσηρού κλίματος που διαχέεται μ΄αφορμή την αντιμετώπισή του, του Καθηγητή Mικροβιολογίας μ΄εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία του Didier Raoult με τίτλο ”Επιδημίες, αληθινοί κίνδυνοι και λάθος συναγερμοί. Από τη γρίπη των πτηνών στον Covid19″ (εκδ.Michel Lafon 2020)
Σταχυολογώ ενδιαφέροντα αυτούσια αποσπάσματα:



”Υπάρχουν 20 ιοί συνυφασμένοι με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού -Adenovirus,Bocavirus,Cytomegalovirus, enterovirus,..H1N1,H3N2,..Rhinovirus,.. Coronavirus OC43,NL63,HKU1,E229-που κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο.Ίσως ο coronavirus της Κίνας να γίνει ο 21ος ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο σοβαρός, ίσως να εξαφανιστεί στιγμιαία (ο coronavirus του SARS εξαφανίστηκε ήδη εδώ και 17 χρόνια) ή οριστικά, ίσως θα παραμείνει περιορισμένος σ΄ένα ειδικό οικοσύστημα , όπως ο Coronavirus της Σ Αραβίας (Mers Corona). To μέλλον θα μας το πει!”
”Η θνησιμότητα στη ζώνη του Wuhan ήταν της τάξης 5.6% κι εκτός αυτή της ζώνης ήταν κατώτερη του 0.5%. Αυτό σημαίνει ότι θα προστεθεί πιθανότατα στην θνησιμότητα της γρίπης που είναι περίπου στο 0.1%.” δηλ. κι αυτός ο ιός. ο coronavirus δεν θα έχει θνησιμότητα πάνω από 0.1%.
Επικαλούμενος στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία ο καθηγητής καταλήγει ότι: ”ο κίνδυνος ο κινέζικος coronavirus ν΄αλλάξει τα στατιστικά της θνησιμότητας στη Γαλλία ή στον κόσμο είναι ανύπαρκτος.”
”Υπάρχουν μέσα σε αυτή τη δυσαναλογία μεταξύ της πραγματικότητας και των θορύβων πολλών στοιχείων: o φόβος των νέων ασθενειών,το συμφέρον των εργαστηρίων που πουλούν αντι-ικά (η Gilead έκανε μια θεαματική χρηματιστηριακή πρόοδο), το συμφέρον αυτών που παράγουν εμβόλια προκαταβολικά, αυτών που είναι ευτυχισμένοι να είναι σ΄ένα πλατώ τηλεοπτικό ως virtuels ειδήμονες, αυτών που κάνουν ακροαματικότητα επί του φόβου κι αυτών που θεωρούν εαυτούς θεόσταλτους σωτήρες.”
” Υπάρχουν περισσότερες αλήθειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τιτλοφόρηση FAKE NEWS (ΗΟΑΧ) είναι κάποιες φορές ένα όπλο απελπισίας μερικών μίντια για να συνεχίσουν να υπάρχουν.”
Το νο1 δημοφιλής Καθηγητής Λοιμωξιολογίας παγκοσμίως ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ από τη Le monde ως FAKE NEWS, δέχεται απειλές : O καθηγητής καταγγέλει:”ένα από τα βίντεό μου πρόσκαιρα ταμπελαρίστηκε ως ”FAKE ΝΕWS” από τον ταυτοποιητή της εφημερίδας Le monde αλλά κι από το Υπ. Υγείας.Διέδωσε την πληροφορία των κινέζικων αρχών επί της χρήσης ενός φαρμάκου για το οποίο ήδη μίλησα και που το ξέρω καλά ( την χλωροκίνη και το παράγωγό του την υδροξυχλωροκίνη) πάνω στην αποτελεσματικότητά του στις προκαταρκτικές μελέτες 100 περιπτώσεων, πιστοποιημένη από μια σύντομη επικοινωνία και από μια συνέντευξη τύπου του καθηγητή Zhong μια κινέζικη αρχή αναγνωρισμένη από το σύνολο του κόσμου..Αυτό πυροδότησε βίαιες αντιδράσεις που απαιτούσαν να κατεβάσω την επικοινωνία μου και δέχθηκα ακόμη και ανώνυμες απειλές για τις οποίες και κατέθεσα μήνυση..”

”H περιγραφή αυτού του νέου ιού από την Κίνα επέφερε όπως το ξέρουμε μια παγκόσμια υστερία αν και πολύ γρήγορα ταυτοποιήθηκε ότι η θνησιμότητα ήταν μικρότερη από αυτήν που ανακοινώθηκε αρχικά.”
Επιμένει στο διακριτό των κοινωνικών ρόλων. Διακρίνει 3 κατηγορίες. Αυτοί που κάνουν έρευνα ή ανακαλύπτουν πράγματα, αυτοί που διαχειρίζονται κι αυτοί που μεταφέρουν την πληροφορία... Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη σύγχιση μεταξύ εξουσίας της απόφασης, εκτελεστικής και 4ης εξουσίας δηλ. του τύπου λόγω της επιτάχυνσης πληροφορίας και διαχείρισής της.. με αποτέλεσμα ένας υπουργός να γίνεται εμψυχωτής και τανάπαλιν.Υπάρχει πρόβλημα καθώς παρατηρείται κατάρρευση της ισορροπίας δυνάμεων λέει..Ο κόσμος που μας μεταφέρεται η ”υπερπραγματικότητα”
δεν είναι ο πραγματικός..κι ανατρέχει στο βιβλίο του Jean Baudrillard ” Simulacres et Simulation” που ενέπνευσε το φιλμ Matrix,”η ψηφιακή πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με την φυσικοχημική πραγματικότητα.” Όπως στο βιβλίο του Philip Dick ”Simulacres” όπου οι πολιτικοί είναι ολογράμματα ή ρομπότ λέει ο καθηγητής.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου