Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Τη Δευτέρα ανακοινώσεις για το διαχωρισμό των πολιτών – Προωθείται ο «εκβιασμός» των επιχειρηματιών


 

Ξεκάθαρες διακρίσεις και ωμό εκβιασμό των επιχειρηματιών προωθεί η κυβέρνηση, η οποία τη Δευτέρα θα ανακοινώσει το πως θα κινούνται οι εμβολιασμένοι πολίτες σε κλειστούς χώρους, 


αλλά και θα επιβεβαιώσει την προσφιλή τακτική της, να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών σε όλους τους άλλους, πλην της ίδιας.
Σύμφωνα με τον… μπροστινό του κυβερνητικού αφηγήματος Άδωνι Γεωργιάδη, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε περισσότερους κλειστούς χώρους το χειμώνα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι θα είναι θέμα των επιχειρήσεων τι θα κάνουν και ποιους πολίτες θα δέχονται, σπεύδοντας να προσθέσει: «Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει». Αλλά κατά τα άλλα δεν θα υποχρεώσει κανέναν η κυβέρνηση…

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όλα γίνονται για την… προστασία μας: «Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων».

Ξεχνάει βολικά φαίνεται ο κ. Γεωργιάδης ότι υπάρχουν και τα τεστ και ότι ο συστηματικός έλεγχος για έναν πολίτη που δεν έχει εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν έχει έρθει η ημερομηνία του ραντεβού του, είτε γιατί το έχει επιλέξει, είναι μια δικλείδα ασφαλείας που αρκεί για να μην υπάρχουν διακρίσεις. Άλλωστε άνοιξαν ολόκληρη χώρα επιτρέποντας ως προϋπόθεση εισόδου (σε κάθε καρυδιάς καρύδι) τα rapid test…

Ως… ειδικός επί των πάντων έκανε και εκτίμηση για την πορεία των εμβολιασμών και φυσικά έριξε ευθύνες σε πιθανή μείωση του ρυθμού στους «αντιεμβολιαστές», γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει και κάποιος να ευθύνεται για όλες τις αστοχίες.

«Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνει 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο».
Οι πληρωμές

Ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι την εβδομάδα που έρχεται θα γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Θα ακολουθήσουν τα γυμναστήρια.

«Αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον 10.000 επαγγελματίες της εστίασης. πρόκειται για την ταχύτερη εκκαθάριση ΕΣΠΑ στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Η αίτηση έγινε 14/5, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες πληρωμές και το μεγαλύτερο κομμάτι πληρωμών έρχεται. Δυο εβδομάδες μετά την εστίαση ακολουθούν τα γυμναστήρια, οπότε και η πληρωμή θα γίνει 2 εβδομάδες μετά».

Επιπλέον όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης: «Θα δώσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση μόνο στις σχολές χορού που ήταν κλειστές».fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου