Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Δεν θα μπορούν να πουλήσουν και να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους αν δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο




Ύστερα από απόφαση που έλαβε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν μπορούν να πουλήσουν και να μεταβιβάσουν τα ακίνητα τους όσοι ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο.




Όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι περιοχές στις οποίες έτρεχε συλλογή δηλώσεων το προηγούμενο διάστημα αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε φάση προανάρτησης – ανάρτησης δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση, καθώς μόλις 1 στις 3 αιτήσεις είναι πλήρως δηλωμένη.

Στις πλείστες των περιπτώσεων, δηλαδή, είτε είναι αδήλωτες είτε δεν έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Αποτέλεσμα αυτού, το υπουργείο να φέρει ρύθμιση, μέσω της οποίας μπαίνουν στον «πάγο» τα κλιμακωτά πρόστιμα για τους επόμενους 18 μήνες, σε μια προσπάθεια να δηλωθούν ολοένα και περισσότερα ακίνητα.

Για να είναι εφικτό αυτό, όσοι συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια αδιαφορία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν αλλά ούτε και να πουλήσουν την περιουσία τους, αν πρώτα δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Τι δείχνουν όμως τα στοιχεία για τα ολοκληρωμένα ορθά δηλωμένα δικαιώματα;

-34,28% στη μελέτη για την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και Νήσων Αττικής.

-40,24% στη Λήμνο και τη Λέσβο.

-47,7% στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

-49,58% στη Λακωνία.

-49,93% σε Σάμο, Χίο, Ικαρία.

-53,15% στην Ηλεία.

54,55% στην Αργολίδα και την Κορινθία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περιοχές όπου οι δηλώσεις δεν είναι ολοκληρωμένες αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου (8,77%), Λήμνου – Λέσβου (7,7%) και Ιωαννίνων (7,3%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου