Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

BOMBA από το Ισραήλ! Επιστρέφει το lockdown στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Ξαφνική εκτίναξη του δείκτη R. Η παραλλαγή DELTA χτύπησε το 1/3 εμβολιασθέντων!



To παγκόσμιο πείραμα αρχίζει να μπάζει από παντού, ο κλοιός σφίγγει. Ξαφνικά στο ταλαιπωρημένο από την πανδημία Ισραήλ οι αρχές αναγκάζονται να σημάνουν εκ νέου συναγερμό.



 Έτσι το Υπ. Υγείας του Ισραήλ σήμερα Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 κάνει ένα ασυνήθιστο βήμα εν μέσω φόβων ότι η υπόθεση Beit She’an συνδέεται με ταξίδια.

By The Clockwork Orange Times Team

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν μια παράσταση στο Beit She’an την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κοροναϊό, υποχρεώθηκαν σε καραντίνα αφού ένα άτομο βρέθηκε να έχει μολυνθεί-σύμφωνα με το αγωνιώδες ρεπορτάζ των The Times of Israel.


Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι η εξαιρετική ανακοίνωση έγινε εν μέσω φόβων ότι ο φορέας του ιού συνδέεται με άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό. Δεν διευκρινίστηκε εάν υπήρχε ανησυχία ότι το μολυσμένο άτομο είχε παραβεί τυχόν κανονισμούς.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον ιό εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας.


Ωστόσο, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο Kimron Hall το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, έλαβαν εντολή να μπουν αμέσως στην απομόνωση για 14 ημέρες, ένα χρονικό πλαίσιο που θα μπορούσε να μειωθεί σε 10 ημέρες με αρνητικά τεστ στην αρχή της περιόδου και την ένατη ημέρα.

Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τα κρούσματα της παραλλαγής Delta του coronavirus, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η οποία είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές και μπορεί να είναι σε πλεονεκτική θέση να παρακάμψει τα εμβόλια.

Μια military taskforce προειδοποίησε την Κυριακή ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να είναι 60 τοις εκατό πιο μεταδοτική από τη βρετανική παραλλαγή που είναι σήμερα το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ και θα μπορούσε να προκαλέσει δυόμισι φορές περισσότερους ασθενείς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, το εμβόλιο Pfizer που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ προλαμβάνει προφανώς τη μεγάλη πλειονότητα σοβαρών περιπτώσεων.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της υγείας είπε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan ότι το εμβόλιο Pfizer πιστεύεται ότι είναι 88% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta, σε σύγκριση με το 96% αποτελεσματικό κατά του βρετανικού στελέχους, αλλά σημείωσε ότι περίπου το 35% του πληθυσμού στο Ισραήλ παραμένει μη εμβολιασμένο.

Η ειδική ομάδα στρατιωτικών πληροφοριών δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό μετάδοσης του κορανοϊού του Ισραήλ αυξήθηκε απότομα στο 1,5.

Ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής, ή ο αριθμός R, είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που προέρχονται από κάθε λοίμωξη από κοροναϊό, ή ο αριθμός των ατόμων που έπιασαν τον ιό από κάθε ένα μολυσμένο άτομο. Οποιοσδήποτε αριθμός μικρότερος από 1 σημαίνει ότι η πανδημία επιβραδύνεται, ενώ ένας αριθμός πάνω από 1 σημαίνει ότι επεκτείνεται. Οι αριθμοί βασίζονται σε νέους αριθμούς περιπτώσεων 10 ημέρες νωρίτερα λόγω της περιόδου επώασης του ιού.

Οι προειδοποιήσεις ήρθαν καθώς το Υπουργείο Υγείας επανέφερε την απαίτηση να φορούν μάσκες σε σχολεία του δήμου Modiin-Maccabim-Reut και στην πόλη Binyamina από την Κυριακή. Ο εκ νέου κανονισμός εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς των σχολείων, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Modiin, Haim Bibas, έδωσε εκ νέου οδηγίες για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε όλη την πόλη.

Η απαίτηση ήρθε μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι 44 μαθητές σε δύο σχολεία στη βόρεια πόλη της Binyamina έδειξαν θετικοί για τον κοροναϊό. Νωρίτερα την εβδομάδα, 15 μαθητές της έκτης τάξης βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην κεντρική πόλη Modiin.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της υγείας είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Kan ότι το 90% των μαθητών που είχαν θετικά αποτελέσματα στη Binyamina εμφάνισαν συμπτώματα, αλλά δεν διευκρίνισαν εάν κάποιοι από αυτούς ήταν σοβαρά.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, το εμβόλιο Pfizer που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ προλαμβάνει προφανώς τη μεγάλη πλειονότητα σοβαρών περιπτώσεων.






Μια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι νεότεροι που βρέθηκαν να φέρουν την παραλλαγή Delta συχνά υποφέρουν από αυτό που νόμιζαν ότι ήταν κοινό κακό κρυολόγημα με πονοκέφαλο και ρινική καταρροή που συχνά αναφέρονται ως συμπτώματα της Delta.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan, οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι τα κρούσματα στις πόλεις Modiin και Binyamina ήταν και τα δύο της παραλλαγής Delta.

Η έκθεση ανέφερε ότι αρκετοί εμβολιασμένοι ενήλικες είχαν μολυνθεί!!!

Σύμφωνα με αναφορές, υπήρχαν ανησυχίες ότι και οι δύο εστίες του σχολείου θα μπορούσαν να συνδέονται με άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να τηρούν τους κανόνες καραντίνας. Το Υπουργείο Υγείας συνιστά προς το παρόν την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών!

Εν τω μεταξύ, ένα σχολείο στο Kibbutz Ashdot Ya’akov Ihud έκλεισε την Κυριακή εν μέσω ανησυχιών για πιθανό ξέσπασμα κοροναιού όταν ο πατέρας ενός μαθητή επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Ντουμπάι και βρέθηκε θετικός ανέφερε ο ιστότοπος του Kipa. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο πατέρας δεν ήταν ύποπτος ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας.

Το Υπουργείο Υγείας ζυγίζει την επανέναρξη ορισμένων περιορισμών COVID-19 σε μη εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό, καθώς και εκείνα που φθάνουν από χώρες «υψηλού κινδύνου», εν μέσω φόβων για ανανεωμένη έξαρση του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Σαββάτου .

Οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν για μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών που φθάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου ότι πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, ανέφεραν τα νέα του Channel 12. Όσοι αρνούνται το βραχιόλι θα πρέπει να περάσουν την περίοδο απομόνωσής τους σε κρατικά ξενοδοχεία καραντίνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Προηγούμενα σχέδια για τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών για την εξασφάλιση της απομόνωσης των αφίξεων εφαρμόστηκαν μόνο εν μέρει.

Την 1η Ιουνίου, το Ισραήλ κατήργησε σχεδόν όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς που σχετίζονται με ιούς.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι μόνο περίπου το 70% αυτών που φτάνουν από το εξωτερικό έχουν εμβολιαστεί. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τo πρακτορείο ειδήσεων KAN ανέφερε το Σάββατο ότι περίπου το ένα τρίτο εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στη παραλλαγή Delta μετά από διεθνή ταξίδια είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Η αναφορά δεν έδωσε πηγή για τον αριθμό ή τον πραγματικό αριθμό των ατόμων και δεν διευκρίνισε εάν κάποιο από αυτά ήταν συμπτωματικό.

Με λίγα λόγια ο πλανήτης μπαίνει σε νέες περιπέτειες και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μιλάμε για ένα κράτος με ποσοστό πλήρως εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer που ξεπερνάει το 57%. Το Ισραήλ δεν δέχεται τουρίστες από τις 20 Μαρτίου 2020. Ήταν ερμητικά κλειστή χώρα έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2021 ακόμη και σε Εβραίους που κατοικούσαν στο εξωτερικό αλλά διέθεταν ισραηλινό διαβατήριο.

Άνοιξε για Εβραίους κατοίκους του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2021. Στις 23 Μαίου άνοιξε για κάποια group εμβολιασθέντων τουριστών με πρόθεση να επιτρέψουν από την 1η Ιουλίου στους κατά μόνας τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα.

Πριν καλά καλά η χώρα ανοίξει και οι ρυθμοί της ζωής αποκτήσουν μία κανονικότητα τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν ενώ ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων έχει εντοπισθεί η Ινδική μετάλλαξη στη οποία ο ΠΟΥ προς τιμή του ελληνικού αλφαβήτου έδωσε το όνομα DELTA (τι άλλο θα δούμε σ΄αυτό το σενάριο που όσο περνάει ο καιρός μοιάζει στο αντίστοιχο του “Παπακαλιάτη” πιλότου από τα Γλυκά Νερά και όχι μόνο…).

Την ίδια στιγμή οι ιογενείς λοιμώξεις να καλπάζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο! Στο Ισραήλ πάνω από 5,5 εκατ. πολιτών έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech.

https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου