Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Η ίδια νοσηρή elite πίσω και από τη Hamas; Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ καταγγέλλει τον Soros ως χορηγό των τρομοκρατών




Ο αριστερός ακτιβιστής δισεκατομμυριούχος George Soros είναι αντιμέτωπος με έντονη κριτική από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ για τη διοχέτευση άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων που φέρεται να υποστηρίζουν τη Hamas.

Από τον Benjamin Weinthal/Fox News
«Οι δωρεές του George Soros σε οργανώσεις που επιδιώκουν την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, ως εβραϊκού κράτους, είναι ντροπιαστικές. Ωστόσο, δεν εκπλήσσομαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής Gilad Erdan στο Fox News Digital.

Η Hamas εξαπέλυσε εισβολή στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία 1.200 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 Αμερικανών. Η Hamas πήρε επίσης περισσότερους από 200 ομήρους, εκ των οποίων και Αμερικανούς πολίτες.

«Επί χρόνια, ο Soros υποστήριζε και μετέφερε χρήματα σε οργανώσεις που στηρίζουν το BDS που θέλει να απομονώσει το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Erdan, ο οποίος ηγείται της διπλωματικής εκστρατείας στον ΟΗΕ προκειμένου να δημοσιοποιούνται τα εγκλήματα της Hamas κατά της ανθρωπότητας. «Ποτέ οι σκοποί τους δεν αφορούσαν πραγματική ειρήνη ή οποιαδήποτε λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση».

Το BDS είναι μια συντομογραφία της εκστρατείας «Boycott, Divestment, Sanctions» («Μποϊκοτάζ, Εκποίηση, Κυρώσεις») που στοχεύει το εβραϊκό κράτος. Τα γερμανικά και αυστριακά κοινοβούλια χαρακτήρισαν το BDS ως αντισημιτικό κίνημα που μοιάζει με το ναζιστικό μποϊκοτάζ των εβραϊκών επιχειρήσεων κατά την εκκολαπτόμενη φάση του Ολοκαυτώματος.



Gilad Erdan

Η Rachel Ehrenfeld, συγγραφέας του «The Soros Agenda» δήλωσε στο Fox News Digital, ότι «η υποστήριξη των φιλοπαλαιστινιακών ομάδων στις ΗΠΑ δεν περιορίζεται σε διεθνείς οντότητες. Προέρχεται επίσης άμεσα και έμμεσα από ιδρύματα που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Το George and Alexander Soros’ Open Society Foundations (OSF) είναι ένα από αυτά».

«Σύντομα, αφότου εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, ο Biden διόρισε τον Robert Malley ως ειδικό απεσταλμένο του στο Ιράν», γράφει η Ehrenfeld στο βιβλίο της. «Ο Malley είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων που εδρεύει στις Βρυξέλλες και που χρηματοδοτείται από τον Soros, η οποία, όπως και ο Soros, ασκεί κριτική στο Ισραήλ και επαινεί τη Hamas».

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χαρακτηρίσει τη Hamas ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Ένας αριθμός πρόσφατων ερευνών έδειξε ότι η OSF διοχέτευσε σημαντικά κεφάλαια σε επικριτικές κατά του Ισραήλ ΜΚΟ που φέρονται υπέρ της Hamas.

Το Fox News Digital ανέφερε τον Οκτώβριο για τον απεσταλμένο του Biden Malley, θέση που προς το παρόν ωστόσο έχει ανασταλεί, για την ώθησή του να εμπλακεί με τα χαρακτηρισμένα από τις ΗΠΑ τρομοκρατικά κινήματα, τη Hamas και τη Hesbolah με έδρα τον Λίβανο.

«Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση γι ‘αυτούς… Μιλάω μαζί τους και οι συνάδελφοί μου μιλούν στη Hamas, και τώρα μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους, αλλά έχουν τον δικό τους ορθολογισμό… Κανένας τους δεν είναι τρελός», είχε πει ο Malley στην ταινία «Πολιτισμοί της Αντίστασης».

Η New York Post σημείωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Soros διοχέτευσε πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες που είναι κατά του Ισραήλ και πίνουν νερό στο όνομα της ατζέντας της Hamas.

Το OSF δώρισε 13,7 εκατομμύρια δολάρια στο Tides Center που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ορισμένοι από τους αποδέκτες του οποίου είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που φέρεται να δικαιολογούν την εξάλειψη του εβραϊκού κράτους.

Το Tides υποστηρίζει το Adalah Justice Project που εδρεύει στο Illinois, το οποίο δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram μιας μπουλντόζας που κατεδαφίζει τον φράκτη ασφαλείας του Ισραήλ την ημέρα της αιματηρής σφαγής της Hamas με τη λεζάντα: «Οι Ισραηλινοί αποικιστές πίστευαν ότι μπορούσαν να παγιδεύσουν επ’ αόριστον δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε μία ανοιχτή από αέρος μόνο φυλακή… κανένα κλουβί δεν μένει χωρίς αμφισβήτηση».



George Soros

Όταν πιέστηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων από το Fox News Digital, κυρίως για το εάν η φιλανθρωπική αυτοκρατορία του Soros, OSF, θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση, ένας εκπρόσωπος του OSF που εδρεύει στο Λονδίνο αρνήθηκε να απαντήσει. Ο ίδιος, ωστόσο, είπε ότι «τα Open Society Foundations καταδικάζουν απόλυτα τις βάναυσες επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολίτες στις 7 Οκτωβρίου. Λυπούμαστε για τις ζωές που χάθηκαν και τους τραυματίες και τους ομήρους και τις οικογένειές τους. Όπως πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο σήμερα, και εμείς αισθανόμαστε επίσης τον ίδιο πόνο για τους Παλαιστίνιους πολίτες των οποίων οι ζωές χάνονται σήμερα σε τραγικά αυξανόμενους αριθμούς λόγω της σύγκρουσης».

Ο εκπρόσωπος του OSF πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου που έχουν συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες ότι το OSF χρηματοδοτεί ΜΚΟ υπέρ της Hamas, ο εκπρόσωπος του OSF σημείωσε: «Οποιοσδήποτε από τους επιχορηγούμενους μας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις και να διαφωνεί, αλλά η στρατηγική χρηματοδότησής μας, η οποία έχει εξελιχθεί εδώ και 20 χρόνια, στοχεύει σε ένα ασφαλές μέλλον όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες θα γίνονται σεβαστά. Υπάρχει αυστηρή αντιτρομοκρατική νομοθεσία των ΗΠΑ που καθορίζει ποιους οργανισμούς μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα όπως το OSF. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσουμε πλήρη συμμόρφωση σε αυτήν».

Το 2007, ο Soros είχε γράψει ένα άρθρο γνώμης στους Financial Times στο οποίο επέκρινε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ επειδή δεν αναγνώρισαν τη Hamas ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας.

Το OSF έχει επίσης χρηματοδοτήσει δύο προοδευτικές ΜΚΟ που ονομάζονται Jewish Voice for Peace (JVP) και IfNotNow. Την ημέρα που η Hamas σφαγίασε 1.200 ανθρώπους, η JVP εξέδωσε μια δήλωση ότι «η πηγή όλης αυτής της βίας» ήταν «το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή —και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την καταπίεση».

Τα εβραϊκά ονόματα στον τίτλο των συγκεκριμένων ΜΚΟ είναι παραπλανητικά, υποστηρίζουν οι κύριοι ειδικοί στον αντισημιτισμό. Η Εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League έγραψε ότι «η Jewish Voice for Peace (JVP) είναι μια ριζοσπαστική αντι-Ισραηλινή και αντισιωνιστική ομάδα ακτιβιστών που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ κάτα του Ισραήλ και την εξάλειψη του Σιωνισμού».

Ο Σιωνισμός είναι η ιδρυτική φιλοσοφία του εβραϊκού κράτους.

Το ADL πρόσθεσε, «η JVP δεν αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη εβραϊκή κοινότητα, την οποία θεωρεί φανατισμένη για τη σύνδεσή της με το Ισραήλ». Το OSF έχει προσφέρει τουλάχιστον 650.000 δολάρια στα ταμεία της JVP από το 2017.

Σύμφωνα με το ADL, το τμήμα του Detroit του IfNotNow κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο που έδειχνε μια εικόνα ενός αλεξίπτωτου πλαγιάς, μια σαφή αναφορά στους τρομοκράτες της Hamas που εισέβαλαν στο Ισραήλ ως μέρος της εναέριας εισβολής τους για την εξάλειψη των Εβραίων. Το IfNotNow είναι ένας από τους κύριους διοργανωτές της εκστρατείας που εδρεύει στις ΗΠΑ κατά του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, σημείωσε το ADL. Σύμφωνα με αναφορές, το IfNotNow έλαβε 400.000 δολάρια από το OSF του Soros.

Το JVP, το οποίο ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια, υποστήριξε της διαδηλώσεις της Hamas «Great Return March» του 2018, προδρόμους της 7ης Οκτωβρίου και οι οποίες ήταν μια σειρά από προσπάθειες Παλαιστινίων στη Γάζα να εισβάλουν στο Ισραήλ παραβιάζοντας το φράγμα ασφαλείας των συνόρων.

Ο γιος του Soros, Alex, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της περιουσίας των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του πατέρα του. Τον Ιούνιο, ο υπουργός υποθέσεων διασποράς και κοινωνικής ισότητας του Ισραήλ, Amichai Chikli, είπε στο Fox News Digital, ότι «φαίνεται ότι ο γιος είναι αντίγραφο του πατέρα του. Δεν έχουμε καμία προσδοκία ότι ο γιος του θα είναι ένθερμος Σιωνιστής».

Το Fox News Digital επικοινώνησε με το JVP, το The Tides Center και το IfNotNow για σχόλια. Δεν απάντησαν άμεσα.





kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου