Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Στόχος η ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων


Στόχος η ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων

Σε νούμερο ένα προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τίθεται η φοιτητική μέριμνα, όπως διεμήνυσε ο νυν αντιπρύτανης και νεοεκλεγείς Πρύτανης Γιώργος Καψάλης.

Στο τέλος της εβδομάδας μαζί με τον κ. Αλμπάνη θα επισκεφθούν τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να τεθούν επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα, που «καίνε» το Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καψάλης υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε κανένας φοιτητής να διακόψει τις σπουδές του, λόγω της κρίσης. Εάν χρειαστεί θα ζητήσουμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, για την ενοικίαση δωματίων, ενώ σχεδιάζονται επισκέψεις σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, ώστε η συνεργασία της πόλης με το Πανεπιστήμιο να λάβει χώρα στα δύσκολα. Μεγάλος στόχος μας, όμως, είναι στο νέο ΕΣΠΑ να ενταχθεί η κατασκευή μιας νέας φοιτητικής εστίας».


Οι συναντήσεις…
Στην επικείμενη συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς στα Υπουργεία, θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση του Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκά ζητήματα όπως η Πολυτεχνική, τα επαγγελματικά δικαιώματα συγκεκριμένων τμημάτων κ.α. καθώς και το θέμα της αξιολόγησης και διαθεσιμότητας στο προσωπικό του ιδρύματος. «Είμαστε οι πλέον αδικημένοι σε αυτό το θέμα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καψάλης.

Για 8η χρονιά

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καψάλης, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανέθεσε στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού
του Πανεπιστημίου, για 8η συνεχή χρονιά το 23ο χειμερινό του πρόγραμμα.

Έτσι, απο τον Οκτώβρη ως τις αρχές Ιουνίου, θα έρθουν 50 φοιτητές απ΄ολο τον κόσμο. "Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα του ΙΚΥ. Αποτελεί για εμάς εξαιρετική τιμή και δήλωση της εμπιστοσύνης του στο Πανεπιστήμιο" είπε ο κ. Καψάλης και υπογράμμισε πως η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που γίνεται σε εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

"Στόχος μας είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του κέντρου και η διιεκδίκηση και άλλων προγραμμάτων, αλλά και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια απο Αυστραλία και Αμερική" κατέληξε ο νέος Πρύτανης.

Τέλος, στην άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού που κάνει κάθε χρόνο σε ξένους φοιτητές, στάθηκε ο Σπύρος Κωσταδήμας, συντονιστής του προγράμματος και Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. "Κάθε χρόνο φέρνουμε παιδιά απ' όλο τον κόσμο και δηλώνουν κατενθουσιασμένα με το Πανεπιστήμιο και την περιοχή" είπε, μεταξύ άλλων.



http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου