Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στα Ιωάννινα την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιουλίου της βουλευτού Β' Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τομεάρχου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταυρούλας Ξουλίδου.

Συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων και πολιτευτές η κ. Ξουλίδου συναντήθηκε με φορείς της πόλης, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και πολίτες και παραχώρησε συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ιωαννίνων, όπου είχε συνομιλία με την αναπληρώτρια προϊσταμένη και εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος για τα προβλήματα λειτουργίας, που επικεντρώνονται κυρίως στη μερική έλλειψη προσωπικού,γεγονός που καθυστερεί τις αξιολογήσεις των περιστατικών.Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό Ειδικής Αγωγής λόγω της ιδιαιτερότητας του τμήματος.







Συναντήθηκε στο ξενοδοχείο " ΟΛΥΜΠΙΚ" με την Πρόεδρο κ. Αλέκα Μαντζούτσου και μέλη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων,τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων κ.Θανάση Τζούμα και κ.Στέφανο Μιχάλη, αντιπροσωπία των απολυμένων - διαθέσιμων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και εκπρόσωπο των αναπληρωτών.





Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η διαθεσιμότητα και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί από την ιδιότυπη ομηρία που υφίστανται από το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα αναγνωρίστηκε η προσφορά τόσο του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όσο και προσωπικά της κ.Ξουλίδου που με επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων της. Αναφέρθηκε επίσης από την ΕΛΜΕ το θέμα των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που θα προκύψουν με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς καθώς δεν προβλέπονται διορισμοί εκπαιδευτικών, και οι προσλήψεις μικρού αριθμού αναπληρωτών μέσω του ΕΣΠΑ δε λύνουν το πρόβλημα. Από την πλευρά της η κ.Ξουλίδου τόνισε ότι δε θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, είτε ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, είτε συμπαραστεκόμενη στους κοινούς αγώνες που δίνει ο κλάδος, όπως η δυναμική ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν οι αδιέξοδες πολιτικές της συγκυβέρνησης, που ακολουθεί πιστά τις προσταγές που επιβάλλει η τρόικα.

Ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων με το νέο Μητροπολίτη Σεβασμιότατο κ.κ. Μάξιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ.Ξουλίδου είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που συναντά το Μητροπολίτη Ιωαννίνων, αφού η ενθρόνισή του έγινε μόλις την περασμένη Κυριακή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ. και η ίδια στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία. Στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα της εκπαίδευσης της ομογένειας στη Γερμανία μιας και ο Μητροπολίτης ιερουργούσε χρόνια σε Ορθόδοξη εκκλησία της Στουτγκάρδης καθώς και άλλα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά θέματα.





Ολιγόλεπτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιάννη Καραμπίνα όπου είχαν ανταλλαγή απόψεων για θέματα της Ηπείρου.








Στην Περιφέρεια Ηπείρου συνομίλησε επίσης με το Διευθυντή του τμήματος Δια βίου μάθησης και Τουρισμού κ.Σπύρο Δρούγκα για θέματα του τομέα Παιδείας.





Επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον απερχόμενο Πρύτανη κ.Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.





Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο και το υψηλό επίπεδο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που είναι αναγνωρισμένο στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε φυσικά στα προβλήματα υποχρηματοδότησης που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των τμημάτων τόσο σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας , όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής στο ασκούμενο ερευνητικό έργο καθώς και στο μεγάλο αγκάθι της διαθεσιμότητας και απόλυσης διοικητικών υπαλλήλων των τμημάτων,αφού σήμερα ολοκληρώθηκε και η αξιολόγηση.


Η κ. Ξουλίδου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση από την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά", που επιβεβαιώνεται και έμπρακτα με το κοινοβουλευτικό της έργο.Την διαβεβαίωσή της παρείχε η βουλευτής Β' Θεσ/νίκης των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλα Ξουλίδου, ότι δε θα σταματά να μάχεται για το δικαίωμα της πρόσβασης των ελληνόπουλων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τη βιωσιμότητα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων , που καλούνται να παρέχουν επιστημονικό και ερευνητικό έργο υψηλών προδιαγραφών, όταν κυριολεκτικά βρίσκονται υπό διωγμό από την ασκούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που εφαρμόζοντας το μνημόνιο παράδοσης και υποταγής, στόχο έχει τη διάλυση όλων των δομών της ελληνικής κοινωνίας.


Έδωσε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην κ.Βίκυ Μιχέλη και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Ήπειρος ΤV1 στον κ. Παναγιώτη Μπούρχα και στο Βήμα tv, όπου παρουσίασε θέσεις του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ειδικά αυτών που











αφορούν τα θέματά της ως τομεάρχου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις προγραμματισμένες δράσεις και συναντήσεις κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα και απάντησε εύστοχα, ουσιαστικά και "χωρίς φόβο και πάθος" σε όλες τις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν από τους δημοσιογράφους.


Γραμματέας : Ραχιώτης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου