Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Γιάννης Καγκάνης στον Prisma 95,1 "Ο Αμβρακικός εκπέμπει SOS"


Γιάννης Καγκάνης στον Prisma 95,1 "Ο Αμβρακικός εκπέμπει SOS"




"Το οικοσύστημα του Αμβρακικού εποτελεί ιδανικό καταφύγιο για την ανάπτυξη μιας πλούσιας ορνιθοπανίδας, χλωροπανίδας και ιχθυοπανίδας. Είναι ένας ανεξάντλητος φυσικός πλούτος ένας επίγειος παράδεισος που κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να γίνει κόλαση εξ αιτίας των ακόλουθων προβλημάτων όπως η ρύπανση.", ανέφερε στον Prisma 95,1 ο Γιάννης Καγκάνης Γραμματέας Οικολογίας-Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Άρτας.

Η ρύπανση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αμβρακικό καθώς και λόγω της προβληματικής ανακύκλωσης, οι επιπτώσεις
στο οικοσύστημα αυξάνονται ραγδαία. Από τις πηγές των ποταμών Αράχθου και Λούρου έως τις εκβολές τους και δίπλα σε τάφρους και χείμαρρους, λειτουργούν πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις, χοιροστάσια, πτηνοτροφεία, τυροκομεία, σφαγεία και ελαιοτριβεία , οι βιολογικοί καθαρισμοί των οποίων υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα τα λύματά τους να καταλήγουν άμεσα ή έμμεσα σε παρακείμενους τάφρους και ποτάμια και να καταλήγουν στον Αμβρακικό Κόλπο.


O συντονιστής του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού Δημήτρης Μπαρέλος κάνοντας παρέμβαση στην εκπομπή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τα μέσα ααπό την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το Λιμεναρχείο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μόλυνσης , με τον φορέα να προσπαθεί να συνδράμει μέσω κοινών επιχειρήσεων, ωστόσο δεν γίνονται σε καθημερινή βάση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.



Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αλιέων Ηπείρου Μενέλαος Τσιώλης με παρέμβαση του στον Prisma 95,1 είπε ότι ο Αμβρακικός ασθμαίνει και παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια φωνάζουν κανείς δεν παίρνει επίσημα θέση για την αντιμετώπιση του παρόλο που υπάρχουν οι μελέτες και το θέμα έχει τεθεί σε τρείς υπουργούς που δεν τις έχουν ανοίξει καν..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου