Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το παρεμπόριο "αγκάθι" για Αρχές και αγορά στην Ήπειρο. -Τι δείχνουν στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.


Το παρεμπόριο "αγκάθι" για Αρχές και αγορά στην Ήπειρο. -Τι δείχνουν στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Πλούσια ήταν η δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο και τον Ιούνιο, παρά το γεγονός, ότι η διακίνηση και η κατάσχεση του χασίς ήταν σε πολύ μειωμένα επίπεδα,

λόγω της αστυνομικής επιχείρησης της Αλβανικής αστυνομίας στον χασισοβολώνα του Λαζαράτι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 689 άτομα, ενώ μεταξύ άλλων, εξιχνιάστηκαν 22 διαρρήξεις!

Κατασχέθηκαν 2 πολεμικά τυφέκια, 2 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1760 προϊόντα παρεμπορίου, γεγονός που δείχνει ότι το παρεμπόριο είναι ένας μεγάλο «βραχνάς», όχι μόνο για τις Αρχές, αλλά κυρίως για τον εμπορικό κόσμο στην Ηπείρου.


Η ληστεία…
Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται πως το Ιούνιο εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων και στο Πετούσι Θεσπρωτίας, δύο από τους δράστες της ληστείας. Πρόκειται για δύο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, με πολλαπλή εγκληματική δράση. Ο ένας από τους δράστες είχε παραβιάσει, από τον Απρίλιο του 2014, άδεια από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες, ενώ ο δεύτερος είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία σε βάρος ημεδαπού, που έγινε το 2009 στην Αθήνα. Στο όχημα διαφυγής των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα δύο όπλα Kalashnikov, ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες και δύο πυροκροτητές.

728 ξεπέρασαν τα όρια…
Στο μεταξύ, τον απολογισμό της για τον Ιούνιο έδωσε και η Τροχαία Ιωαννίνων. Συνολικά βεβαιώθηκαν 4.559 παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν 28 οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, 728 για υπερβολική ταχύτητα καθώς και 162 ανασφάλιστα οχήματα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
> 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2013)
> 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2013)
> 9 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου