Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ!

Παράνομη κρίθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας η εκδικητική απόλυση μίας γυναίκας από εργολάβο καθαρισμού στην Πρέβεζα...



Την απόλυση της είχε καταγγείλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, μέλος του ΔΣ του οποίου είναι η απολυμένη γυναίκα, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ σχετική ερώτηση στη Βουλή είχε κάνει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας.

Σύμφωνα με το atpreveza, το δικαστήριο κηρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή, αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης, διέταξε τον εργοδότη να αποδέχεται την εργασία της εργαζόμενης και τον υποχρέωσε να καταβάλει τα οφειλόμενα μέχρι την απόλυση, τους μισθούς υπερημερίας και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Δημήτρης Κωνής: «Η απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας καθώς επίσης και το σκεπτικό της, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι-ες, ειδικά στους εργολάβους καθαρισμού, οργανωμένοι μέσα από τα σωματεία τους, μπορούν, ξεπερνώντας τους φόβους τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να επιβάλλουν την εφαρμογή, ακόμα και της… κουτσουρεμένης στην μνημονιακή Ελλάδα, εργατικής νομοθεσίας».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου