Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. απο σήμερα οι δημοτικοί αστυνομικοί


Στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. απο σήμερα οι δημοτικοί αστυνομικοί
Στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά παρουσιάζονται σήμερα, Δευτέρα, 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να αποφασιστεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κ.λπ.

Να σημειωθεί, πάντως, οτι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

Η αντίδραση
Την αντίδρασή της για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «προβληματική εκπαίδευση» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν «ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία».

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την σπουδή που επιδεικνύεται εκ μέρους της Ηγεσίας για την 'προσωρινή' απασχόληση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, η οποία είναι καταφανώς προβληματική, δεδομένης της μη έκδοσης των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά και της αυταπόδεικτα προβληματικής εκπαίδευσης-προετοιμασίας τους στην άσκηση επικίνδυνων αστυνομικών καθηκόντων. Και επειδή τυχόν ολιγωρία ή υπηρεσιακή παράλειψη ενδέχεται να αποβεί μοιραία -πράγμα που απευχόμαστε βεβαίως- παρακαλούμε, όπως από πλευράς σας δοθεί άμεσα εντολή προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την επανεξέταση του θέματος, αλλά και για την υιοθέτηση εκ μέρους σας των προτάσεών μας για τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί από μηδενική βάση για το μείζον ζήτημα της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενημερώνοντάς μας σχετικά» καταλήγει η ΠΟΑΣΥ.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου