Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ: Μεγάλη εταιρεία παρακολουθεί τα μηνύματα των χρηστών της!


Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η Apple παρακολουθεί την υπηρεσία μηνυμάτων, iMessage, των χρηστών της.
Όπως αποκαλύφθηκε η ....Apple κρατά αναλυτικό αρχείο με τις επαφές του χρήστη στο iMessage, τις οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις μοιραστεί με τις αρχές σε περίπτωση που υπάρξει σχετική δικαστική εντολή, ενώ παράλληλα δεν διευκρινίζεται αν η εταιρeία έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.


Έτσι, κάθε φορά που κάποιος χρήστης στέλνει ένα iMessage η Apple έχει πρόσβαση στον αριθμό του παραλήπτη και τον καταγράφει σε αρχείο, που διατηρείται για 30 ημέρες. Επίσης, εκτός από τον αριθμό του παραλήπτη στο αρχείο αυτό καταγράφονται η μέρα και η ώρα αποστολής του μηνύματος, μαζί με την διεύθυνση ΙΡ του χρήστη, μέσω της οποίας μπορεί να ταυτοποιηθεί και η τοποθεσία του.
Η Apple από την πλευρά της δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει για την στιγμή που οι Αρχές τους παρουσιάσουν νόμιμο κλητήριο θέσπισμα ή δικαστική εντολή, να μπορούν να παραδώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται, αν είναι ακόμα στη διάθεσή τους. Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις διωκτικές αρχές, ώστε να κατανοήσουν τι πληροφορίες μπορεί να τους δώσει και ξεκαθαρίζει ότι σε αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα περιεχόμενα των συνδιαλέξεων ούτε και αποτελούν απόδειξη ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου