Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ήπειρος έχει το «πακέτο» για τουριστική ανάπτυξη!




Τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να συμβάλλουν καίρια στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιφέρειας και αυτά η Ήπειρος τα διαθέτει σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι άλλες περιοχές ανά τη χώρα!Αυτό τόνισε απ’ τα Γιάννενα η πρώην υπουργός Τουρισμού και Τομεάρχης Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας το Σαββατοκύριακο από κοινού με την Άννα Ασημακοπούλου, υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης και ...
Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και με στελέχη της ΝΟΔΕ.Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί σε όλους τους τομείς!

Τρίπτυχο για την Ήπειρο
«Εδώ, στην Περιφέρεια Ηπείρου το τρίπτυχο τουρισμούς – πολιτισμός – περιβάλλον μπορεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού να εφαρμοστεί στην πράξη, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», τόνισε προχθές η Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων.Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να γίνει αυτό μ’ ένα τρόπο που θα εξασφαλίζει σεβασμό στο περιβάλλον, έμφαση στην τοπική παραγωγή, τη μεταποίηση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, συνδυασμένα αυτά με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. «Έτσι θα δημιουργηθεί ένα πακέτο που θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου, ιδανικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», όπως σημείωσε. Το θέμα αυτό συζήτησε στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Κρίσιμο το προσφυγικό
Ερωτηθείσα για το προσφυγικό, ένα από τα καυτά θέματα της περιόδου, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως θα μας απασχολήσει ως χώρα για πολύ καιρό ακόμα, άρα χρειάζεται ένα πιο συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπισή του.Κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως «αντιμετώπισε με ελαφρότητα ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, χωρίς συγκροτημένο κεντρικό σχεδιασμό», προσθέτοντας με έμφαση πως «στο δημόσιο διάλογο πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός στο πώς τοποθετείται, ακριβώς για να μην δημιουργήσει αρνητικές εικόνες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν συνολικά την εικόνα ενός προορισμού τουριστικά».

Επίθεση στην Κυβέρνηση
Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και κυρίως το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «έχει καταρρεύσει πλήρως το όποιο ηθικό πλεονέκτημα ήθελε να λέει ότι έχει η δήθεν κυβέρνηση της Αριστεράς»!Έκανε αναφορά στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου του κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέγοντας ότι «το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αφορά την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και είμαστε υπεύθυνοι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα της χώρας και τη νομιμότητα».Για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα η κ. Κεφαλογιάννη, καταλόγισε στην κυβέρνηση καθυστερήσεις, ενώ είπε πως νομοθετεί με μεγάλη προχειρότητα και την κατηγόρησε ότι με τις πρακτικές που ακολουθεί φρόντισε να εκτιναχθούν στα ύψη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου