Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)



Αναρχικοί από όλες τις χώρες συγκροτούν μία άτυπη "διεθνή ταξιαρχία" και προστρέχουν στη Συρία να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του ISIS. Ανάμεσά τους και Έλληνες.


Αναρχικοί από όλες τις χώρες συγκροτούν μία άτυπη "διεθνή ταξιαρχία" και προστρέχουν στη Συρία να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" έφταναν ανά διαστήματα πληροφορίες στις ελληνικές αρχές πως έχουν μεταβεί στηΡοζάβα Έλληνες αναρχικοί. Τώρα όμως είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων, που εκφράζεται κυρίως από μία ομάδα, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS), που ιδρύθηκε από Ελληνες αναρχικούς.

«Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έγραψαν στον τοίχο όπου φωτογραφίζονται ενώ σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω».



Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο RUIS, όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Έστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα». Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF).

Οι μετακινήσεις Ελλήνων αναρχικών στη Ροζάβα ανησυχούν τις υπηρεσίες ασφαλείας που εκτιμούν ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.





Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου