Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η βόμβα πέρασε από μηχάνημα και δεν εντοπίστηκε!




“Άγιο” είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο μετά από την... έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του, όταν επιχείρησε να ανοίξει φάκελο που φέρεται να είχε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι μεν θωρακισμένο έχει όμως αλεξίσφαιρα τζάμια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ώστικό κύμα από την εκρηκτική ύλη του τρομοδέματος, να εκτονωθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, προκαλώντας τον τραυματισμό των επιβαινόντων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας που του είχαν παραχωρηθεί ως συνοδοί ασφαλείας και ο ίδιος γλίτωσαν τη ζωή τους, γιατί ο φάκελος δεν είχε πλήρη εκρηκτική ύλη – συνήθης πρακτική για να μην εντοπίζεται από μηχανήματα- αλλά πυροτεχνικά υλικά που προκάλεσαν ανάφλεξη με αποτέλεσμα ωστόσο τον τραυματισμό και των τριών επιβαινόντων

Βαθύς προβληματισμός επικρατεί στην αστυνομία σχετικά με την μη έγκαιρη επισήμανση του τρομοδέματος, το οποίο φέρεται να είχε ελεγχθεί πριν φτάσει στο γραφείο του Λουκά Παπαδήμου, πιθανότατατα από μηχάνημα x-ray της Τράπεζας της Ελλάδας. Το ίδιο είχε συμβεί και με τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο που λόγω έλλειψης πυροκροτητή και βιομηχανικής εκρηκτικής ύλης, τα μηχανήματα δεν μπορούσαν να εντοπίσουν.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έφυγε από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονταν στο σπίτι του σε περιοχή των Βορείων Προαστίων. Ερωτήματα προκαλούν τόσο η διαδρομή που ακολούθησε – για το αν πρόκειται για παραπλανητική διαδρομή υπό τον φόβο αντίστοιχων ενεργειών- αλλά και η ασφάλεια σχετικά με τους φακέλους που λαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές που γίνονται σε σειρά προκηρύξεων κατά της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και του ίδιου του Λουκά Παπαδήμου για τον ρόλο που έπαιξε από όλα τα πόστα που ανέλαβε στο παρελθόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου