Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Σε εφαρμογή και στη δημοσιότητα η «Λίστα Χειρουργείου»




Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες ότι από την Τρίτη 23 Μαΐου, εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο ο νέος τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου, όπως έχει οριστεί με βάση την υπουργική.

Όπως σημειώνεται Λίστα Χειρουργείου είναι ο κατάλογος στον οποίο απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων.
Συγκεκριμένα, η Λίστα Χειρουργείου θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου (https://gni-hatzikosta.gr/#list) και θα ανανεώνεται την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε εβδομάδας από την αρμόδια Επιτροπή Χειρουργείου.
Ο ασθενής χρησιμοποιώντας το προσωπικό κωδικό που του έχει δοθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο μετά από προσωπική συνεννόηση, θα μπορεί να παρακολουθεί και να επιβεβαιώνει ηλεκτρονικά το χρονοδιάγραμμα της επέμβασης του.
Η εμφάνιση των χειρουργικών επεμβάσεων στην Λίστα θα γίνεται σταδιακά με την επικύρωση τους από την Επιτροπή Χειρουργείου.
Επισημαίνεται ότι τα επείγοντα περιστατικά δεν εντάσσονται στη συγκεκριμένη λίστα, αλλά θα εμφανίζονται στη Λίστα ανά 15νθημερο ως διενεργηθέν επείγον χειρουργείο.
Στο μεταξύ, ο Διοικητής κ. Καρβούνης, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά για το εάν και εφόσον έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας για το Νοσοκομείο μετά και τα κρούσματα σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, υποστήριξε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες και έχουν υπάρξει οι ανάλογες συνεννοήσεις με όλους στο νοσοκομείο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
«Εμείς έχουμε ήδη ένα σύστημα το οποίο είναι σύγχρονο και αναμένεται να συνδεθεί με την πυρασφάλεια. Έχουμε ήδη κάνει τις συνεννοήσεις και έχουν δοθεί κατευθύνσεις για την διαφύλαξη του ιατροφαρμακευτικού υλικού του νοσοκομείου», είπε.
Τέλος, ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε και στο μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει από την αρχή της θητείας του για την επίλυση του ζητήματος της στάθμευσης στο Νοσοκομείο.
Όπως είπε προχωρούν οι διαδικασίες ενώ ευχαρίστησε και δημόσια την Περιφέρεια για την συνδρομή της στο συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Καρβούνης προανήγγειλε ακόμη σημαντικές εξελίξεις για το θέμα της στάθμευσης που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους εργαζόμενους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.




anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου