Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΞΕΝΟΣ Ποιος είναι ο «Επιστολογράφος»;- Χρησιμοποιεί σπάνιες τεχνικές για να κατασκευάζει μη ανιχνεύσιμες επιστολές-βόμβες



Αποτέλεσμα εικόνας για Βόμβα

Μεγάλος προβληματισμός έχει κατακλύσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα μετά από τα απάνωτά «χτυπήματα» με τις επιστολές βόμβας σε πρόσωπα που ανήκουν κυρίως στο πολιτικό κόσμο εξωτερικού και εσωτερικού.

Από την εποχή του σκοτώθηκε ο 52χρονος αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανοίγοντας φάκελο που εμπεριείχε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, έως τα πρόσφατα γεγονότα σε Βερολίνο και Παρίσι φαίνεται τα πράγματα να έχουν αλλάξει πολύ...

Κι αυτό γιατί, ο μυστήριος επιστολογράφος που στέλνει τα «τρομοδέματα» δεν είναι σαν τους άλλους μιας και η τεχνική που χρησιμοποιεί προδίδει πως είναι πολύ μπροστά, και τους έχει ξεπεράσει με διαφορά.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής άκουσαν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων.

Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

Πρόκειται για εξαιρετικό τεχνίτη βομβών, έναν άνθρωπο (μάλλον μόνο έναν και αυτό έχει σημασία), που διαθέτει άριστη τεχνογνωσία μικροκατασκευής πυροκροτητών και γνώσεις συνδεσμολογίας.

Για να μιλήσουμε πρακτικά. Τί έχει καταφέρει μέχρι στιγμής που λιγοστά άτομα μπορούν να κάνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη;

Για να κατασκευαστεί ένας τέτοιος εκρηκτικός μηχανισμός, χρειάζεται τόση λεπτομέρεια ώστε πρώτον και κύριον να μη σκάσει στα χέρια αυτού που τη φτιάχνει.

Δεύτερον, μιλάμε για πυροκροτητή πολύ λεπτό μεγέθους ίσα με ένα νύχι. Ενα μικροτσίπ που συνδέει δύο φακέλους τον ένα μέσα στον άλλο όπου όταν ανοίγεις τον πολύ λεπτό φάκελο ταυτόχρονα ενεργοποιήται πολύ μικρός εκρηκτικός μηχανισμός που βρίσκεται μέσα στον δεύτερο φάκελο και προκαλεί τη ζημιά που θέλει να προκαλέσει.

Η εκρηκτική ύλη δεν ξεπερνά τα 10 έως 30 γραμμάρια ενώ ο ευαίσθητος σχεδιασμός του πυροκροτητή καθιστούν μη ανιχνεύσιμο από τα μηχανήματα ελέγχου με ακτίνες x- ray.

Ολα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας άνθρωπος που πέρα από το ταλέντο που διαθέτει έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, ίσως και στο εξωτερικό.

Αλλωστε, για να μπορεί να περάσει τόσους ελέγχους και να έχει φτάσει ακόμα και μέχρι το γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, σίγουρα διαθέτει πληροφορίες από το περιβάλλον του προσώπου που πρόκειται να χτυπήσει κάθε φορά.

Κι αυτό δείχνει ότι πίσω από αυτό την τρομακτική του ευφυΐα... ίσως κρύβεται και κάποια υπηρεσία.

Ο άνθρωπος που ανοίγει τον φάκελο αναλόγως το σημείο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή παθαίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη ζημιά. Για παράδειγμα ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο τον είχε ακουμπήσει στα πόδια του για αυτό και τα τραύματα που προκλήθηκαν ήταν στον θώρακα και στα πόδια. Αν τον άνοιγε στο γραφείο ίσως να είχε τυφλωθεί.

Ποιος είναι λοιπόν ο μυστήριος επιστολογράφος και μέχρι που έχει σκοπό να φτάσει; Ποιους άλλους θέλει να χτυπήσει; Πού έχει εκπαιδευτεί; Πρόκειται για Ελληνά ή άνθρωπο του εξωτερικού;

Το πιο πιθανόν είναι ότι ούτε και οι ίδιοι ακροαριστεροί επαναστάτες δεν γνωρίζουν ποιος πραγματικά είναι. Εξάλλου τις προηγούμενες φορές όπως είχαμε δει, ήταν απλοι μεταφορείς των βομβών και όχι κατασκευαστές.

Σίγουρο είναι ότι πλέον ξεφεύγουμε κατά πολύ από το σύνηθες «τρομοκρατικό» περιβάλλον που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και ίσως ο τύπος για τον οποίο μιλάμε να μην ανήκει στον σύνηθες τρομοκρατικό χώρο.

Η περίπτωση θυμίζει έναν απομονωμένο «μοναχόλυκο» πανέξυπνο άνθρωπο της Αμερικής που κάποτε κατασκεύαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε επιστολές και είχε ρημάξει κόσμο και κοσμάκη. Ζούσε μόνος του πάνω στο βουνό και τις ταχυδρομούσε από κοντινές πόλεις... Ενα πολύ κοντινό σενάριο για αυτή τη περίπτωση...

***Να σημειωθεί ότι σήμερα η Corriere della Sera, δημοσιεύει άρθρο με αφορμή το χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο όπου αναφέρει πως:

«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου».

Η είδηση έρχεται στο φως τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

Για το συγκεκριμένο πακέτο δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι είχε παρόμοιο «περιεχόμενο», όσον αφορά στην εκρηκτική ύλη και την συνδεσμολογία με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως πιθανώς ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης.
της Μαρίνας Νικολάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου