Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Χωρίς ντροπή νέα επίθεση της Μαρίας Σπυράκη σε βάρος της Ελλάδας




Νέα επίθεση σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς καμία ντροπή, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη λέγοντας πως «το γεγονός ότι καθυστερεί η διευθέτηση του χρέους, οφείλεται και στις...εσωτερικές διαφορές των πιστωτών και στη μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης». 

Αυτά είπε μεταξύ άλλων η προκλητική ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τη στιγμή που όλη η Ευρώπη επιτίθεται εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτός βέβαια από τη Νέα Δημοκρατία που θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση.

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το γεγονός ότι καθυστερεί η διευθέτηση του χρέους οφείλεται και στις εσωτερικές διαφορές των πιστωτών και στη μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση είχε κλείσει πολύ νωρίτερα τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσε να είχε απαιτήσει τη μείωση του κόστου εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη
Σημείωσε ότι «η δέσμευση για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους εκκρεμεί από το 2012 και είναι ευθύνη των πιστωτών το γεγονός ότι η δέσμευση αυτή δεν έχει εκπληρωθεί» και πρόσθεσε: «Τώρα ανακαλύπτουμε ότι ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στη στρατηγική του 2012, αφού προηγουμένως φόρτωσε τον κόσμο με ένα αχρείαστο μνημόνιο».
Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημορκατίας, «βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η οικονομία κινδυνεύει από βαθιά ασφυξία που προκαλούν τα μέτρα και οι πολίτες κινδυνεύουν από βαθιά απελπισία, διότι η πραγματικότητα είναι πως όσα ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει δεν επιτρέπουν να πάρει η οικονομία ανάσα μέχρι το 2022».
Καταλόγισε σειρά χαμένων ευκαιριών στην κυβέρνηση από την ημέρα της εκλογής της, ενώ για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από το 2019, σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να γαντζωθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο. Θα πρέπει όμως να ξέρει κι αυτός και οι βουλευτές του ότι κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει ερήμην της κοινωνίας».
*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου