Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Τα αλλάζει όλα ο Αλέξης Τσίπρας



Υπό «επιτροπεία» θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου καθώς κομματικά στελέχη 

υποστηρίζουν ότι στη νέα προεκλογική μάχη ο πρωθυπουργός πρέπει να «ακούει» το κόμμα και με βάση αυτό να πορευτεί. Αυτό, άλλωστε, λένε ότι έγινε και στις εκλογές του 2012 με το 29,7% που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις εθνικές εκλογές του 2015 όταν το κόμμα της Αριστεράς ανήλθε στην εξουσία.

Ωστόσο, την ώρα που σχεδιάζεται η νέα επικοινωνιακή καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος οι φωνές αμφισβήτησης στο εσωτερικό του δεν έχουν κοπάσει με τους «53» να αναλαμβάνουν δράση καθώς το βράδυ της Πέμπτης, στο γραφείο του υπ. Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, έγινε και νέα εσωκομματική σύσκεψη με τη συμμετοχή και της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου.

Στην Κουμουνδούρου οι κομματικοί έχουν την αίσθηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ακολουθήσει τις δικές τους κατευθύνσεις, περιορίζοντας τον ρόλο του και επιδιώκοντας, να περιορίσουν τις κινήσεις του ενόψει της επόμενης μέρας των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Αντίθετα, όσοι δεν πιστεύουν στον αυξημένο ρόλο του κόμματος και στο διευθυντήριο που πάει να στηθεί, λένε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική τακτική να μην αφήσει την κοινωνία έξω από το παιχνίδι γιατί αυτό είναι το ατού του, και πως αν δεν υπήρχε προσωπικά ο κ. Τσίπρας, οι περισσότεροι δεν θα ήταν ούτε θυρωροί στις πολυκατοικίες τους όπως έλεγε και ο Γιώργος Κατσιφάρας.

Τα αδύνατα σημεία

Το μειονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα σε αυτές τις εκλογές είναι ότι θα ξεμείνει από παροχές αφού δεν έχει άλλες να ανακοινώσει και αναγκαστικά θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με τη Ν.Δ και θα αναμετρηθεί σε επίπεδο προγράμματος. Οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Χαρίτσης έχουν αναλάβει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο κ. Τσίπρας πρόκειται να αλλάξει και το επικοινωνιακό του επιτελείο. Ήδη λέγεται ότι σκέφτεται να αλλάξει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με τις οποίες συνεργάζεται μετά την παταγώδη αποτυχία του υπουργού επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη που διαψεύστηκε για τις εκτιμήσεις του αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα ζητώντας σταυρό προτίμησης και φεύγοντας από την ασφάλεια του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας θέλει να προσδώσει νέο αέρα στους συνεργάτες του στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές έχοντας μάλιστα και ένα τέτοιο ηχηρό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο παρά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις συνεδριάσεις της Π.Γ το μήνυμα φαίνεται ότι το έχουν λάβει μισό στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχουν ακόμη στελέχη που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα έγιναν σωστά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας να δούνε την πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που εκτιμούν ότι δεν προσέχθηκαν βασικοί πυλώνες της οικονομικής πολιτικής με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας αδικημένα όπως η μεσαία τάξη, που προς τιμήν του, ο κ. Τζανακόπουλος είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ενδεχομένως δεν βελτιώθηκε απόλυτα η θέση της από τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Πού θα στοχεύσει ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός ενόψει της νέας προεκλογικής μάχης που θα δώσει κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει να αντιπαρατεθεί με το σύνολο της πολιτικής του βασικού του αντιπάλου και θα αναμετρηθεί μαζί του θέτοντας στους πολίτες τα διλήμματα που κατά τη γνώμη του θα αναδείξουν τα αντιδεξιά αισθήματα των πολιτών. Εκεί θέλει να στοχεύσει ο κ. Τσίπρας γιατί πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι διαθέτουν ακόμη μνήμη τόσο από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και αναδεικνύοντας την πολιτική του κόμματός του από την εποχή του πατέρα του Κώστα Μητσοτάκη.

Οπωσδήποτε πάση θυσία ο πρωθυπουργός θέλει να περιορίσει μια τυχόν ήταν από τη Ν.Δ η οποία αν είναι μεγάλη τότε η επόμενη ημέρα για τον κ. Τσίπρα πολιτικά θα είναι οδυνηρή. Σε διαφορετική περίπτωση αν η διαφορά είναι περιορισμένη και λιγότερη από το 9,5% που ήταν στις ευρωεκλογές τότε πολιτικά θα διασωθεί παίζοντας ρόλο με την παρουσία του την επόμενη ημέρα τότε που όλοι θα συζητούν τις ευθύνες που υπάρχουν για να τις αποδώσουν.
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου