Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Δεσμεύσεις για να δώσουν στήριξη ζητούν τα «Γιάννενα Τώρα»





Στη διαδικασία του προγραμματικού διαλόγου με τις παρατάξεις των Θ. Μπέγκα και Μ. Ελισάφ 


μπήκαν τα «Γιάννενα Τώρα», μετά από απόφαση της Γραμματείας της παράταξης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα καλεί τους υποψηφίους δημάρχους να τοποθετηθούν δημόσια σε τρία σημαντικά θέματα και να δεσμευτούν στην περίπτωση που θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή.


Το πρώτο θέμα αφορά τη λίμνη Παμβώτιδα με τα «Γιάννενα Τώρα» να ζητούν δεσμεύσεις για τον έλεγχο όλων των αποχετεύσεων στις παραλίμνιες περιοχές, τη δημιουργία μονάδων καθίζησης στο δίκτυο ομβρίων υδάτων, τον εμπλουτισμό της λίμνης με τα πηγαία νερά με αποκατάσταση φυσικής επικοινωνίας πηγών Σεντινίκου και Αμφιθέας με την Παμβώτιδα, την αποκατάσταση του οικοσυστήματος με επαναφορά της φυσικής όχθης στη νοτιοδυτική πλευρά και τον ορισμό αντιδημάρχου ή εντεταλμένου συμβούλου λιμναίων θεμάτων.

Το δεύτερο θέμα έχει σχέση με τα δημοτικά τέλη και τη ΔΕΥΑΙ, με τα «Γιάννενα Τώρα» να ζητούν την εκπόνηση σχεδίου σύγκλισης των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο με αντικειμενικά κριτήρια (θέσπιση 3-5 ζωνών), ενώ το τρίτο θέμα αφορά τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων και πλύσιμο των κάδων, στο κέντρο της πόλης και τα Σαββατοκύριακα.

Η δέσμευση για τα παραπάνω θέματα με σαφές χρονοδιάγραμμα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για τη στήριξη από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ενός εκ των δύο υποψηφίων στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, όπως τονίστηκε κατά την κοινοποίηση των προτάσεων σήμερα το πρωί.

Από την παράταξη του Μ. Ελισάφ φαίνεται να υπάρχει θετική διάθεση ως προς τα ζητήματα που τέθηκαν, καθώς σημειώνεται πως και τα τρία αποτελούν μέρος του προγράμματος της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και στο μεγαλύτερο μέρος υπάρχει απόλυτη ταύτιση.


Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία συζήτηση που γίνεται στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, μακριά από συναλλαγές ή προσωπικές στρατηγικές και συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου