Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ρωσία: Δείξτε λίγο… μπούτι, τι σας ζητάμε! Δίνουν πριμ… για φούστες!





Μια... κάπως εξοργιστική απόφαση πήρε μια εταιρεία στην Ρωσία, η οποία πριμοδοτεί γυναίκες αν φορέσουν φούστα (!) και μακιγιαριστούν.

Όλα τα έχουμε δει στην Ρωσία και τελικά… τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα! Μια ρωσική εταιρεία, λοιπόν, πρότεινε να δώσει μπόνους στις υπαλλήλους που θα εμφανιστούν στη δουλειά τους με φούστα και μακιγιαρισμένες, στο πλαίσιο ενός «μαραθωνίου θηλυκότητας» που πρόκειται να διαρκέσει έναν μήνα, μετέδωσαν πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η αμφιλεγόμενη απόφαση στην Ρωσία
Η Tatprof ειδικεύεται στην κατασκευή προφίλ αλουμινίου και η έδρα της βρίσκεται στο Ταταρστάν. Μια εκπρόσωπός της, η Αναστασία Κιρίλοβα, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Γκαβαρίτ Μασκβά ότι έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία για να «ομορφύνει» τις εργάσιμες ημέρες .

«Πολλές γυναίκες φορούν αυτόματα παντελόνι, για αυτό ελπίζουμε ότι με αυτή τη δράση οι κυρίες μας θα αισθανθούν τη θηλυκότητα και τη γοητεία τους, όταν επιλέξουν μια φούστα ή ένα φουστάνι«, επέμεινε η εκπρόσωπος.
Από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάθε υπάλληλος θα παίρνει μπόνους 100 ρούβλια (περίπου 1,4 ευρώ) ημερησίως εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του «μαραθωνίου θηλυκότητας», αναφέρουν τα διαφημιστικά μηνύματα που αναρτήθηκαν από την εταιρεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενώσουμε την ομάδα μας», που αποτελείται σε ποσοστό 70% από άνδρες, είπε η Κιρίλοβα, διαβεβαιώνοντας πάνως ότι δεν απαγορεύεται ουδόλως στις γυναίκες να φορούν παντελόνι, αν το επιθυμούν.
Η πρωτοβουλία «άρεσε σε όλους» τους εργαζόμενους στην Tatprof, είπε η Κιρίλοβα και πώς… να μην ισχύει αυτό αφού το 70% είναι άνδρες… Ωστόσο, όπως είναι λογικό, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένα δημοφιλές κανάλι στο Telegram την αποκάλεσε μάλιστα «επιστροφή στον Μεσαίωνα».


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου