Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Η Πειραιώς ξεκίνησε «ξήλωμα» εργασιακών σχέσεωνΜία μόλις μέρα μετά την εμφατική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η τράπεζα Πειραιώς δίνει ένα στίγμα των προθέσεων μεγάλων επιχειρήσεων για την επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας.


Η τράπεζα, η οποία έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άμεση αλλαγή των εργασιακών σχέσεων χιλιάδων εργαζομένων, παίρνοντας «αέρα» από τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές που έχει ταχθεί υπέρ των ομαδικών απολύσεων και κατά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Η απόφαση αυτή οδήγησε την εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, αύριο 28/5/2019, σε όλες τις υπηρεσίες RBU (Recovery Banking Unit) της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας επί της οδού Αμερικής, ενώ η ΟΤΟΕ προαναγγέλλει κλιμάκωση των αντιδράσεων.
Τα τελευταία 24ωρα, η ΟΤΟΕ βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει των σχεδίων της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση της μονάδας RBU από την Τράπεζα στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης των κόκκινων δανείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:
«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας.
»Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα».
Η ΟΤΟΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία «αποφάσεων» που οδηγούν χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου