Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη και Ζίτσας Γιώργος Λωρίδας.








Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε η Όλυ Τσουμάνη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν



 και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Ευχαρίστησε όσους δημόσια τοποθετήθηκαν υπέρ της ανάγκης να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτιά
του ΚΚΕ και δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, την πάλη του ενάντια στην πολιτική των αστικών κομμάτων και της όποιας δημοτικής αρχής που την προωθούν και τη στηρίζουν.

Σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε: «Δεν είναι θετικό. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν αντανακλά τον πραγματικό συσχετισμό στην πόλη μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, νέων, ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις και σε συνδυασμό με τις μειωμένες απαιτήσεις, την ηττοπάθεια, και την μοιρολατρία που καλλιεργούνται συστηματικά οδήγησαν κομμάτι συμπολιτών μας με κρύα καρδία να στηρίξει λογικές του μικρότερου κακού.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι σήμερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα. Προκύπτει άμεσα η αναγκαιότητα της σύσφιξης των σχέσεων του Κόμματος, με όλους αυτούς τους εργαζόμενους που θετικά προσεγγίζουν το ΚΚΕ, αρκετοί το επέλεξαν σε κάποια από τις κάλπες αυτών των εκλογών»

Για την ψήφο του δεύτερου γύρου σημείωσε: «Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν. Ταυτόχρονα όλοι όσοι τώρα συζητούν για το δεύτερο γύρω δεσμεύονται να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΙ και της καθαριότητας που θα σημάνει νέα βάρη για το Γιαννιώτικο Λαό, περαιτέρω υποβάθμιση στις δημοτικές υπηρεσίες. Μάλιστα προκειμένου να επιτύχουν συνεργασίες δεσμεύονται ξανά σε αυτά. Η θέση μας για το β' γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη Β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό - άκυρο. Άλλωστε και οι 2 διεκδικητές έχουν συνδιοικήσει σε αυτό το Δήμο και έχουν δοκιμαστεί στην αντιλαϊκή διαχείριση, όπως αναδεικνύαμε και προεκλογικά».

Κλείνοντας ανέφερε: «Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης, το ΚΚΕ. Για να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε αυτή υλοποιείται με αυτοδύναμες είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λωρίδας εκλεγμένος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού ευχαρίστησε κι αυτός για τη στήριξη που είχε σαν αποτέλεσμα την εκλογή και δεύτερου δημοτικού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Ζίτσας στην προσεχή θητεία, ανέφερε συγκεκριμένα για το δήμο: «ο δήμος μας εξαιτίας και της ΒΙΠΕ, έχει πολλούς εργάτες αλλά και αρκετούς αγροτοκτηνοτρόφους. Λαϊκές μάζες που έχουν πείρα από τη στάση του ΚΚΕ. Που είδαν τη στάση μας απέναντι σε απολύσεις τόσο στη ΒΙΠΕ όσο και στο Δήμο (όπου απολύθηκαν σχολικές καθαρίστριες και άλλοι συμβασιούχοι). Είδαν την στάση μας στα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΒΙΠΕ, άκουσαν τις θέσεις μας για το ρόλο της ΕΕ στα αγροτικά θέματα υπέρ των λίγων μεγάλων παραγωγών, στήριξαν τη θέση μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών αλλά και των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης

Τους ζητούμε λοιπόν να αξιοποιήσουν αυτή τους την πείρα καθώς οι δήθεν «αντίπαλοι» του β γύρου, μαζί ψήφισαν τις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών και των υπολοίπων συμβασιούχων στο Δήμο Ζίτσας, στο όνομα της νομιμότητας. Ήταν εξίσου άφαντοι από τους αγώνες των εργατών στην ΒΙΠΕ γιατί ήταν στο πλάι της μεγαλοεργοδοσίας. Τάσσονται -και οι δύο - με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής γι αυτό και συμφώνησαν στην επέκταση της ΒΙΠΕ και πρόβαλλαν συγκεκριμένες, πανομοιότυπες αντιρρήσεις στο Προεδρικό διάταγμα της λίμνης. Και οι δύο παίρνουν θέση καθαρά υπερ της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει οδηγήσει τους αγρότες μας στην εξαθλίωση. Θεωρούν μονόδρομο την ανταποδοτική δράση των Δήμων και άρα την επιβολή τελών στα λαϊκά στρώματα. Γι όλους αυτούς τους λόγους η ψήφος για τη Β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό - άκυρο»

Και κατέληξε : «Αυτή η πείρα, πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές όπου επιβάλλεται ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μια δυνατή απάντηση του λαού μας στην επίθεση που θα συνεχίσει να δέχεται μέχρι να πάρει για λογαριασμό του τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου