Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Άρθρο-«βόμβα» στα τουρκικά ΜΜΕ: «Πράκτορες της ΜΙΤ έκαιγαν ελληνικά δάση» – Αποκαλύψεις-«φωτιά»





Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί τουρκικό άρθρο μεγάλης εφημερίδας που φέρεται να αναφέρει συνομιλία Τούρκου μεγαλο-δημοσιογράφου με ...πράκτορα της ΜΙΤ, ο οποίος παραδέχθηκε το 



τεράστιο σχέδιο εμπρησμών στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα τις δεκαετίες του 1990-2000, ανοίγοντας ένα τρομερό κεφάλαιο για την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.


Μάλιστα την σχετική είδηση ανέβασε και ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ:

Προβολή εικόνας στο Twitter



Abdullah Bozkurt@abdbozkurt


#Turkey's Intelligence Agency MIT operatives set forests in the fire in #Greece mainland and islands to send a message, claims Emin Çölaşan, a columnist with nationalist Sözcü daily, who recollects his talk with intel agent Sabah Ketene he calls hero https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/emin-colasan/turkmen-kahraman-5208585/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger …
5
9:38 π.μ. - 3 Ιουλ 2019
21 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter



Ένας λοιπόν εκ των Τούρκων πρακτόρων της MIT που έβαζαν φωτιές στην Ελλάδα, μίλησε με τον Emin Colasan, Τούρκο δημοσιογράφο στην εφημερίδα Sözcü, για το θέμα αυτό.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος θυμάται τη συζήτησή του με τον πράκτορα της ΜΙΤ με το όνομα Ketene, τον οποίο μάλιστα προκλητικά τον ονομάζει ήρωα της Τουρκίας.

«Αγαπητοί αναγνώστες, πριν από χρόνια συζητούσαμε με έναν διάσημο πολιτικό ο οποίος μου είπε: «Έχω μια στενή γνωριμία με κάποιον που διαβάζει τα άρθρα σας κάθε μέρα. Ο άνθρωπος σας θαυμάζει και θέλει να συναντηθεί μαζί σας. Έχει πολλά να πει. Θα τον αποδεχτείτε;



Φυσικά του είπα ότι θα ήθελα.
Ο τύπος με κάλεσε λίγες μέρες αργότερα. Ο φίλος μου πολιτικός μου έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του.
Ορίσαμε την ημέρα και την ώρα και συναντηθήκαμε με τον καλεσμένο μου.

Μετά από μερικές συζητήσεις πήγαμε κατευθείαν στο κεντρικό σημείο.

Το όνομά του ήταν Sabah Ketene.
Ήταν πράκτορας της MIT και έκανε πολύ και καλή δουλειά, ειδικά στο εξωτερικό.
Βασικά έβαζε φωτιές σε πυκνά δάση στην Τουρκία όταν η τρομοκρατία του ΡΚΚ ήταν στο αποκορύφωμά της.
Κάποια μέλη του ΡΚΚ πιάστηκαν να καίνε τα δάση μας.
Ο φιλοξενούμενος μου είπε:
«Πριν, είχαν λάβει εκπαίδευση στην Ελλάδα και μετά εστάλησαν στην Τουρκία. Δημιουργήσαμε ομάδες, οργανώθηκαν και άρχισαν να καίνε τα δάση τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στην ενδοχώρα. Το όμορφα δάση γίνονταν τέφρα.

Ο ίδιος μου εξομολογήθηκε ότι τα μέλη του ΡΚΚ είχαν μάθει την δουλειά στην Ελλάδα και δεν είχαν πρόβλημα πλέον στα δάση μας (Τουρκία).

Δηλαδή με λίγα λόγια μας λέει ότι εκπαίδευαν μέλη του ΡΚΚ στη χώρα μας. Αυτό βέβαια μπορεί και να μην ισχύει, με το επικρατέστερο σενάριο να βρίσκεται στο ότι μάλλον οι ίδιοι οι Τούρκοι να έβαζαν τις φωτιές στη χώρα μας.
★★★
Τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στις στρατιωτικές περιοχές και αλλού στα δάση μας είχαμε πυρκαγιές, αλλά αυτές θεωρείται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.
Τώρα όταν παρακολουθώ πυρκαγιές θυμάμαι τι μου είχε πει στο παρελθόν ο Sabah Ketene.
Ο Sabah Ketene είχε πατέρα Τουρκμένο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου έχω έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον που μου εξομολογείται τόσο σοβαρά γεγονότα. Τόσο πολύ ταράχθηκα όταν τον άκουσα, που αναρωτήθηκα αν ήταν στα καλά του !

«Τα δάση έχουν τελειώσει και έχουν αρχίσει άλλα πράγματα».
Παραπονέθηκε για τις συνθήκες εργασίας.
Όντως μέλος ομάδας σε μια ξένη χώρα, φόρτωνε τα υλικά στα φορτηγά και τους έστελνε για να οργανώσουν την επιχείρηση.
«Πιστέψτε μας, τα όπλα αποστολής που μας δόθηκαν δεν πυροδοτούσαν. Ήμασταν έκπληκτοι με αυτό που επρόκειτο να κάνουμε και μας αναστάτωσε αναπόφευκτα …».

«Όταν μας αναθέτουμε μια αποστολή σε μια χώρα, πηγαίνουμε ξεχωριστά και ενωνόμαστε εκεί. Στην πρωτεύουσα μιας χώρας της Δυτικής Ευρώπης, εισβάλαμε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων όπου ζούσε ένα σημαντικό μέλος του PKK. Τον αναμέναμε στο ασανσέρ και του ρίχναμε τουλάχιστον 10 σφαίρες. Τον αφήναμε επειδή νομίζαμε ότι ήταν νεκρός. Αλλά ο ίδιος είχε επτά ζωές. Έμενε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για έξι μήνες και τελικά σωζόταν».
«Πρέπει να κρατήσουμε τη δουλειά μας μυστική. Πρέπει όμως να έχουμε κάποιους χώρους. Άνοιξε ένα τουριστικό γραφείο στην πλατεία Taksim, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Ένα μέρος όπου κανένας άλλος εκτός από τις ομάδες μας και τους ανώτερους μας μπορεί να πάει. Εκεί δεν κάνουμε τουρισμό, ούτε αγοράζουμε ή πουλάμε τίποτα.
Συνεχίζοντας ο ίδιος μου είπε ό, τι είχε βιώσει:
«Υπάρχει ένα κτίριο του PKK στο Erbil στο βόρειο Ιράκ όπου εκτυπώνουν την εφημερίδα Welat και χρησιμοποιούν το κτίριο ως έδρα. Πήγα εκεί με την ομάδα μου για να ανατινάξω το κτίριο. Υπάρχουν κενά καταστήματα κάτω από το κτίριο σε διάφορους ορόφους, αλλά τα παραθυρόφυλλα ήταν κλειδωμένα. Επιπλέον, είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Αρχικά κάναμε αναλυτικές παρατηρήσεις. Προκειμένου να μάθουμε για το περιβάλλον πουλάγαμε κουλούρια και σηκωνόμουν στις 04:00 για τρεις μήνες. Δεν τράβηξα την προσοχή επειδή γνώριζα καλά αραβικά. Έτσι μάθαμε όλα όσα θέλαμε για το κτίριο.

Τότε ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε τις βόμβες. Μια νύχτα μπήκαμε στα καταστήματα και απλά βάλαμε τα εκρηκτικά. Το κτίριο καταστράφηκε, ενώ,28 μέλη της PKK σκοτώθηκαν. Ήταν μια δύσκολη δουλειά …».
Μετά το πρωί, ο Ketene μου έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του. Τηλεφώνησα αρκετές φορές, αλλά δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί του .
Ο ανώνυμος «ήρωας» Sabah Ketene σκοτώθηκε από το PKK στο βόρειο Ιράκ τον Απρίλιο του 2006, και θάφτηκε στην πατρίδα του το Kirkuk. Τον θυμάμαι με σεβασμό», καταλήγει ο Emin Colasan, ο οποίος πιθανότατα να εκτελεί μαύρη προπαγάνδα για τις δυνατότητες της ΜΙΤ.

Οι ελληνικές αρχές θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα εξάγουν σίγουρα χρήσιμα συμπεράσματα για το «αυθόρμητο» τουρκικό άρθρο.

pentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου