Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ένστολος μουσουλμάνος δόκιμος αξιωματικός στο μνημόσυνο Σαδίκ





Το πολιτικό μνημόσυνο του ανεξάρτητου βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ που κάθε 24 Ιουλίου διοργανώνεται στην Κομοτηνή είναι γνωστό πως λειτουργεί σαν προσκλητήριο για διάφορους φασίστες της εξανατολών γείτονος. 



Την προκλητικότητα των λεγομένων η χώρα μας συστηματικά την αποκρύπτει ή την υποβιβάζει, ελπίζοντας ότι η τακτική αυτή θα αφήσει τους τόνους χαμηλά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Αντιθέτως, Τούρκοι επίσημοι και κομματάρχες αφενός πασχίζουν να υπαινιχθούν όλο και σαφέστερα ότι ο σκοτωμένος το 1995 σε τροχαίο βουλευτής ήταν θύμα των ελληνικών υπηρεσιών και αφετέρου τονίζουν όσο απειλητικότερα μπορούν το «ενδιαφέρον» της Άγκυρας για την περιοχή.

 Τελευταίως κολλούν τα σωβινιστικά τους ένσημα στην Κομοτηνή μεταξύ άλλων η Μεράλ Ακσενέρ (ΙΥΙ) και ο Μουσταφά Ντεστιντζί (ΒΒΡ), ενώ είναι πάντα παρόντες και οι διορισμένοι από την τουρκική Κυβέρνηση αξιωματούχοι της Αδριανούπολης (νομάρχης, πρύτανης…). Η Αδριανούπολη, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η έδρα για το ευρύτερο βιλαέτι στο οποίο ανήκε η ελληνική Θράκη επί Οθωμανών…

Εφέτος.όμως είχαμε κι ένα νέο, απίστευτο γεγονός που αναμένουμε να δούμε πώς θα το χειριστεί η ελληνική πλευρά. Ο Χ.Ο.Χ. όντας Έλληνας υπήκοος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, που υπηρετεί ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός σε μονάδα της Κομοτηνής, παρευρέθη στην ανθελληνική αυτή τελετή, και μάλιστα …εν στολή! Δηλαδή ένα άτομο που η ελληνική πατρίδα τον εμπιστεύτηκε ως αξιωματικό, τον πληρώνει ως τέτοιο και τον μετέθεσε στο σπίτι του, ανταποδίδει με μία τέτοια πρόκληση. Γιατί πρόκειται περί συνειδητής πρόκλησης: η εκδήλωση είχε καθαρά πολιτικό – ανθελληνικό χαρακτήρα, άλλωστε στο ισλάμ δεν υπάρχει καν η έννοια του μνημόσυνου, κι επέλεξε να παραστεί με την στολή του ελληνικού στρατεύματος! Έγινε γνωστό πως στη μονάδα του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πήγε στο τέλος της τελετής, μόνο για να προσευχηθεί για τον Σαδίκ (!!!) και αναμένουμε την απολογία του και την ποινή. Μάλιστα γράφτηκε πως η ηγεσία του στρατεύματος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο στην ίδια την Κομοτηνή το θέμα δεν εμφανίστηκε πουθενά – εκτός από τη σχετική ανακοίνωση της Παράταξης Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» που πρώτη δημοσιοποίησε το συμβάν. Κάποιοι κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, περιφρονώντας την τοπική κοινή γνώμη που προσβλέπει κυρίως στον Στρατό για έναν στοιχειώδη εθνικό αυτοσεβασμό. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που θα στείλει η ηγεσία του ΥΕΘΑ θα ξεπερνάει κατά πολύ τις διαστάσεις αυτού καθαυτού του γεγονότος και αναμένεται με αληθινή αγωνία στον πλειονοτικό πληθυσμό της Θράκης.






huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου