Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

«Θερινές Δράσεις Για …Αποδράσεις» (Καλοκαίρι 2019 Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας)




«Θερινές δράσεις για …αποδράσεις»Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σας προσκαλεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας…

…για να περιηγηθείτε

• Στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου εκτίθενται ευρήματα από την Αμβρακία, τη σημαντική κορινθιακή αποικία στη βορειοδυτική Ελλάδα, που χρονολογούνται από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

• Στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ήχοι Αρχαίων». Η έκθεση περιλαμβάνει δεκαεπτά ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, που κατασκεύασε ο Γιώργος Πολύζος. Αποτελούν αντίγραφα των κυριότερων μουσικών οργάνων της περιόδου από τον 8ο έως τον 3ο αι. π.Χ. και εκπροσωπούν τις τρεις βασικές κατηγορίες, τα κρουστά, τα έγχορδα και τα πνευστά.

• Στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Εν Κινήσει. Μία έκθεση για τις εκθέσεις» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία παρουσιάζει τον πολύπλευρο ρόλο των περιοδικών και περιοδευουσών αρχαιολογικών εκθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και φωτίζει τις αθέατες πλευρές της διοργάνωσής τους.

 



…για να παρακολουθήσετε• Την κινηματογραφική ταινία μυστηρίου «Η κυρία εξαφανίζεται», του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το film noir παραγωγής 1938 θα προβληθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30. Η δράση συνδιοργανώνεται με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

…και να απολαύσετε• Τη μουσική εκδήλωση για την Πανσέληνο του Αυγούστου «Υπό το σεληνόφως…» με τον Νίκο Σιακούφη και τους Φίλους του, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ωράριο λειτουργίας 08:30-16:00 
Τηλ. επικοινωνίας: 26810 21191, 71700 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου