Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούλιο έτους 2020 στην Ήπειρο.


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα
ζητήματα οδικής ασφάλειας,δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-
συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις
για τον Ιούλιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα  Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 13 τροχαία ατυχήματα (έναντι -9- το 2019).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 -3- θανατηφόρα τροχαία (έναντι -1- το 2019)
 -1- τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2019)  -9- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -7- το 2019) Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -19- παθόντες (έναντι -14- το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 -4- νεκροί (έναντι -1- και το 2019)
 -2- σοβαρά τραυματίες (έναντι -1- το 2019)
 -13- ελαφρά τραυματίες (έναντι -12- το 2019) Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 υπερβολική ταχύτητα
 παραβίαση προτεραιότητας
 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
 έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση  λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.997) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν :  υπερβολική ταχύτητα  παραβίαση προτεραιότητας  κίνηση στο αντίθετο ρεύμα  έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση  λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.997) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν :  1.420 για υπερβολική ταχύτητα  84 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)  425 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση  170 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση  163 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης  64 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  56 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη  34 για φθαρμένα ελαστικά  32 για αντικανονικό προσπέρασμα Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (70) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (483) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου