Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για δημοπρατήσεις και ανακήρυξη αναδόχων έργων.


Τη δημοπράτηση νέων έργων για βελτίωση οδικών υποδομών, αντιπλημμυρική θωράκιση στην Π.Ε. Πρέβεζα, ως και την κατακύρωση αποτελεσμάτων προηγούμενων


διαγωνισμών, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.



Ειδικότερα τα έργα που προγραμματίζονται ως εξής:

«Άρση προσχώσεων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων-τάφρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 208.455,67 €..

«Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Πλαγιά) - Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης - Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000 € .
«Άμεση βελτίωση στην οδό προς Ι.Μ. Στομίου ανάντη της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κονίτσης για την οδική ασφάλεια της εθνικής οδού)», προϋπολογισμού € 110.000.

«Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου», προϋπολογισμού 76.000€.

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Μεσούντας», προϋπολογισμού € 62.000

«Αποκατάσταση βατότητας στην περιοχή Γαλαρόκαμπου Περιστερίου», προϋπολογισμού € 72.600

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Κυψέλης - Mικροσπηλιάς στη θέση Ράμια», προϋπολογισμού € 62.000

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των εξής έργων:

«Τοποθέτηση πλέγματος για την προστασία του τουριστικού μονοπατιού προς το μνημείο της Αγίας Παρασκευής Μονοδενδρίου», προϋπολογισμού € 68.200. Ανάδοχος ΑΛΕΞΗ Ρ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

«Άμεση ανακατασκευή ομβροδεξαμενής στην περιοχή “Όμορφη Ράχη” Ανηλίου», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Θεοδώρα Ράφτη.

«Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής πηγών Αώου και δημιουργία όδευσης της ιχθυοπανίδας», προϋπολογισμού € 115.000. Ανάδοχος Αθαν. Π. Μηλιώνης.

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό προς Αρίλλα», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης.

«Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE / DN 500 - ND=12,5 Atm για την αντικατάσταση αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Λάμαρης Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος «ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε.».

«Συντήρηση - βελτίωση οδού Ν. Σινώπη - Κανάλι - Εθν. Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Β’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.

«Καθαρισμός – συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.

«Συντήρηση – Σήμανση 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 143.400 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.

«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Λυγιάς Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 24.000€. Ανάδοχος Αλεξ. Λαϊνάς.

Τέλος αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος (Πανηπειρωτική ΑΤΕ) για το έργο «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού 100.000 €.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υπουργό

Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος ήταν διερχόμενος από την πόλη των Ιωαννίνων, συναντήθηκε χθες το βράδυ στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί σχεδόν του συνόλου των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, με τον Περιφερειάρχη να παραθέτει και να αναλύει τις προτάσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλλει στο Υπουργείο για την κτηνοτροφία, τη φυτική παραγωγή, την αλιεία, μελισσοκομία, την εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών, την αναδιάταξη των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης κ.α.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην προστασία των τοπικών προϊόντων από παράνομες εμπορικές τακτικές, όσο και στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την μέχρι σήμερα αποδοτική συνεργασία που έχουν, τονίζοντας ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα που επέδειξε για την αντιμετώπιση χρονιζόντων ζητημάτων σε διάφορα ζητήματα που αποτελούσαν «τροχοπέδη» για την αγροτική παραγωγή, όπως η προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα συνοδευτεί και από νέες θετικές πρωτοβουλίες για τον αγροτικό κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης ήταν άριστα ενημερωμένος για όλο το φάσμα των θεμάτων και των ερωτημάτων που του τέθηκαν.

Άλλα 6,5 εκ. ευρώ για τη διαχείριση της πανδημίας από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Ποσό ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» δέσμευσε το Υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει ανάγκες που προκύπτουν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα στην Ο.Ε. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μετά και τη νέα δέσμευση, οι διαθέσιμοι πόροι της Περιφέρειας Ηπείρου για αυτό το σκοπό έχουν εξαντληθεί εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στο λεγόμενο «μαξιλάρι» ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί προ της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια, αποδεχόμενη αίτημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα συνδράμει στην τοποθέτηση τεσσάρων κοντέινερ για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν.

Έγκριση σχεδίου σύμβασης έργου
«Διευθέτηση ομβρίων Δ.Κ. Ελεούσας»

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου το σχέδιο σύμβασης και η διαδικασία ανάθεσης του έργου «Διευθέτηση ομβρίων Δ.Κ. Ελεούσας», προϋπολογισμού 497.477 ευρώ. Η σχετική θετική γνώμη της υπηρεσίας διατυπώνεται σε έγγραφο προς το Δήμο Ζίτσας.

Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Tην Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η): «Επένδυση κεντρικού αρδευτικού αύλακα Βλαχέρνα- Γραμμενίτσα- Ρόκα, στη Δ.Ε Βλαχερνών, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η ,α/α 8): «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο, στη θέση «Γκούρα», στην Τ.Κ. Μικρό Περιστέρι του Δήμου Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της δραστηριότητας (κατηγορία Α2, ομάδα 10η ): «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 1)».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της δραστηριότητας (κατηγορία Α2, ομάδα 10η ): «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας και Τ.Κ. Κορώνης, Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας , Π.Ε. Πρεβέζης της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 2)».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου(υποκατηγορία Α1, ομάδα 11η, α/α 11):«ΚΥΤ Αράχθου 400/150 kV, Σταθμός Μετατροπής ΣΡ/ΕΡ και των επεκτάσεων τους» εντός των ορίων της Τ.Κ. Γραμμενίτσας, Δ.Ε. Βλαχερνών, του Δήμου Αρταίων».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 9η , α/α 1): « Πτηνοσφαγείο- τυποποιητήριο κρέατος, με υδρογεώτρηση, εγκατεστημένο στη θέση «ΜΠΙΕΤΙ» της Τ.Κ. Κατσικάς του Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων.».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 9η): « Ίδρυση τυροκομείου, δυναμικότητας 0.50 t/ ημέρα (επαγγελματικό εργαστήριο παραγωγής τυριού και γιαουρτιού), το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί εντός του οικισμού Ριζοβουνίου του Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 7η , α/α 9): «Εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 1600 μόσχων πάχυνσης, με υδρογεώτρηση, στον αναδασμό Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 4η, α/α 11 και Α2, ομάδα 10η, α/α 6α: «Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ισχύος 0,499 MW, στη θέση «Βάλτος Βίγλας», Τ.Κ. Βίγλας, Δ.Ε Αμβρακικού, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας».

Γνωμοδότηση επί Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό Κόλπο, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, με φορέα διαχείρισης την "ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με δ.τ. "Π.Ο.Α.Υ. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ Α.Ε.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου