Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Κακο νεο...Η Βρετανία δεν «ανοίγει» τον τουρισμό ούτε καν για τα 5 ελληνικά νησιά - Τι μεταδίδει το BBC



Διαψεύστηκαν οι ελπίδες για άνοιγμα έστω 5 ελληνικών νησιών στον βρετανικό τουρισμό, όπως μεταδίδει το BBC που επικαλείται δήλωση του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ.



Η Ελλάδα κρίθηκε συνολικά «επικίνδυνη» ως χώρα και δεν βγαίνει από την ..λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες.

Τι σημαίνει αυτό: Οι Βρετανοί είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν την Ελλάδα αλλά στην επιστροφή τους είναι υποχρεωμένοι να μείνουν 10 ημέρες σε καραντίνα.

Οι αρχικές πληροφορίες όπως έχετε ήδη διαβάσει (το αρχικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται κάτωθι) ήταν ότι θα έβγαιναν από την πορτοκαλί λίστα τα πέντε ελληνικά νησιά, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως.

Αυτό, τουλάχιστον για την ώρα δε θα συμβεί προς ώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, δεν αποκλείεται μάλιστα να αφαιρεθούν και κάποιες χώρες από το συγκεκριμένο κατάλογο των ασφαλών προορισμών, ενώ αναμένεται να προστεθούν νέες στην «κόκκινη λίστα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε άμεσα και η Sun η οποία αναφέρει ότι, καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην υπάρχουσα «πράσινη λίστα της Βρετανίας» με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπου δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα κατά την επιστροφή των Βρετανών στην πατρίδα τους.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου