Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Αποφασίζει σήμερα η επιτροπή για την μουσική: Μετά το εξώδικο παραδέχονται πως δεν είναι «επικίνδυνη»;



Αποφάσεις για θέματα που αποτελούν «βραχνά» για τους πολίτες από την στιγμή της άρσης του σκληρού lockdown αναμένεται να πάρει σήμερα η επιτροπή των «ειδικών».



Αυτήν την στιγμή και με ορίζοντα την κορύφωση του καλοκαιριού τρία είναι τα θέματα..που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.
Αρχικά η μουσική στην εστίαση. Η απαγόρευσή της έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο μεταξύ των πολιτών αλλά και εντός της κυβέρνησης που παρά το γεγονός πως στηρίζει τις αποφάσεις της επιτροπής αναγνωρίζει πως το μέτρο έχει πέσει σε απαξία από τους πολίτες ενώ πολλές είναι οι επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που δεν το τηρούν.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επιτεθεί στους καταστηματάρχες, εξαιτίας των όσων είχαν ακουστεί περί αντάρτικου. Ο Χαρδαλιάς είχε επικαλεστεί έρευνες (;) από το εξωτερικό που υποστήριζαν πως η μουσική είναι «επικίνδυνη».

θα απασχολήσει την επιτροπή είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει από τις 00:30 έως και τις 05:00. Και αυτό το μέτρο φαίνεται πως αποτελεί κοινή παραδοχή πως πρέπει να καταργηθεί αφού σε πολλές περιπτώσεις μετά τα μεσάνυχτα πολλές γειτονιές σφύζουν από ζωή. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας πως δεν περιμένει κάποια αλλαγή προς το παρόν λέγοντας λακωνικά πως θα «πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα του μήνα».

Τέλος, βραχνά για χιλιάδες ζευγάρια ανά την επικράτεια είναι το πλαίσιο που διέπει τις δεξιώσεις σε γάμους και βαπτίσεις αφού όπως τα ίδια λένε αλλά και ο ίδιος ο κλάδος υποστηρίζει το όριο των 100 ατόμων σε συνδυασμό με την απουσία μουσικής αλλά και τον περιορισμό στην ώρα κυκλοφορίας δεν επιτρέπει επί της ουσίας την λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων. Επ’ αυτού ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε μία «σταυροφορία» όπου και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του σημειώνει πως είναι ακατανόητοι οι εν λόγω περιορισμοί και ειδικά ο περιορισμός στα άτομα όταν δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο στην εστίαση.

Το θέμα θα συζητηθεί και αν όχι σήμερα, τότε εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ρυθμιστεί έτσι ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορούν να λειτουργήσουν και τα ζευγάρια να υπολογίζουν σε ένα ανώτατο όριο καλεσμένων 200 ατόμων.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου