Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Εμβολιασμό του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ως τα μέσα του 2022 αποφάσισαν οι G20






Συμφώνησαν ότι πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες εμβολίων προς τις φτωχότερες χώρες
Μαζεύτηκαν οι 20 ισχυροί του πλανήτη στη Σύνοδο Κορυφής στην Ιταλία και αποφάσισαν πως μέχρι τα μέσα του 2022 πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας της G20 συζήτησαν τα θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού, συμφωνώντας ότι πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες εμβολίων προς τις φτωχότερες χώρες.
Όμως η αγωνία τους επικεντρώθηκε στον εμβολιασμό. «Για να βοηθήσουμε να προχωρήσουμε προς τους παγκόσμιους στόχους για εμβολιασμό τουλάχιστον του 40% του πληθυσμού σε όλες τις χώρες έως τα τέλη του 2021 και του 70% έως τα μέσα του 2022… θα κάνουμε βήματα για να βοηθήσουμε να ενισχύσουμε την προμήθεια εμβολίων και απαραίτητων ιατρικών προϊόντων και βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες και να άρουμε τους σχετικούς περιορισμούς σε εφοδιαστικό και οικονομικό επίπεδο», αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Στη G20 συζήτησαν και για την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απορρέουν από τη ραγδαία αλλαγή των κλιματικών συνθηκών.
newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου