Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Πρόκληση: Με τη… σημαία της Δυτικής Θράκης η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων» μέσα στη Γερμανία!




Επιμένουν να κάνουν λόγο για «Τούρκους στη Δυτική Θράκη» και για... καταπάτηση των δικαιωμάτων τους!
Ένα από τα φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας, η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)» προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση, αφού δεν παίρνει την κατάλληλη απάντηση από ελληνικής πλευράς.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την 21η Τακτική Γενική Συνέλευσή της και προχώρησε σε εκλογές. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Gießen της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν ακούστηκαν πολλά και εμπρηστικά, που βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, μιας και επιμένουν να κάνουν λόγο για «Τούρκους στη Δυτική Θράκη».

Όπως μάλιστα ακούστηκε: «Ως ABTTF θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δίκαιη υπόθεση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με την ίδια ταχύτητα και αποφασιστικότητα»! Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ, του ιδρυτή δηλαδή του κόμματος που έστησε στη Θράκη η Άγκυρα, και τονίστηκε το πόσο ο Σαδίκ υπηρέτησε «την τουρκική υπόθεση της Δυτικής Θράκης»!

Ο δε πρόεδρος της στημένης αυτής, για άλλους λόγους, Ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίμπογλου (εκλέχτηκε εκ νέου πρόεδρος, καθώς ήταν και η μοναδική υποψηφιότητα) εκφώνησε χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε τα εξής προκλητικά:

«Τα αυτόνομα δημοτικά σχολεία της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης κλείνουν ένα προς ένα κάθε χρόνο, για λόγους οικονομικών και οικονομικών μέτρων. Ο συνολικός αριθμός των τουρκικών δημοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη μειώθηκε σε 103 το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022».

Δηλώνοντας ότι οι… εκλεγμένοι μουφτήδες, εννοώντας τους ψευτομουφτήδες, από την «τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης» υποβλήθηκαν σε αυθαίρετες έρευνες και δίκες ως εργαλείο πολιτικής πίεσης και εκφοβισμού και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση και πρόστιμα και πρόσθεσε ότι αρνείται η Ελλάδα «την τουρκική ταυτότητα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης»!

Μάλιστα όπως κάνει πάντα η τουρκική προπαγάνδα, χρησιμοποίησε τη Συνθήκη της Λωζάνης αναφέροντας ότι παραχωρήθηκαν δικαιώματα στην «τουρκική» κοινότητα Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα και στην ελληνορθόδοξη μειονότητα στην Τουρκία στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας! Χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία είναι αναγνωρισμένη ως εθνική, ενώ στη Δυτική Θράκη ως θρησκευτική!

Ο Χαμπίμπογλου έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας, λέγοντας ότι παρά τα θετικά βήματα της Τουρκίας προς την ελληνορθόδοξη μειονότητα, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της «τουρκικής» κοινότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα καταπατούνται και ότι καταστράφηκε η παιδεία και η θρησκευτική της αυτονομία.

Απόδειξη του τι προωθεί η συγκεκριμένη Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την δήθεν «σημαία» της… αυτόνομης Δυτικής Θράκης, που εδώ και δεκαετίες ονειρεύεται η Άγκυρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου